Beyoğlu Sineması’na destek

İstanbul'un kültürel hayatında önemli bir yeri olan Beyoğlu Sineması kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Sinema Yazarları Derneği işbirliğiyle, Beyoğlu Sineması'nı desteklemek amacıyla 4-17 Temmuz tarihleri arasında toplu film gösterimleri düzenleniyor.

soL (HABER MERKEZİ) Birçok sinema salonu ABD sinema endüstrisinin tekelindeyken, Amerikan sineması dışındaki örneklere de yer vermesiyle bilinen ve İstanbul'un kültür yaşamında önemli bir yeri olan Beyoğlu Sineması, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Beyoğlu Sineması'nı desteklemek amacıyla, Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) katkılarıyla 4-17 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek toplu film gösterimlerinde, ödüllü filmler bir kez daha izleyicisiyle buluşacak.

Bu özel gösterimlerde, SİYAD'ın son birkaç yılda gerçekleştirdiği "Yılın En İyi Yabancı Filmi" seçimlerinde ilk 20'ye giren filmler arasından belirlenen 14 film yer alıyor. Filmler arasında, Guillermo Del Toro'nun Oscar'dan FIPRESCI ödüllerine kadar birçok ödül alan filmi "Pan'ın Labirenti", Alfonso Cuaron'un çarpıcı filmi "Son Umut", A. Gonzales Inarritu'dan "Babil", Ken Loach'un Altın Palmiye ödüllü "Özgürlük Rüzgarı" ve Tom Tykwer'in aynı adlı çok satan romandan uyarladığı "Koku" sayılabilir.

Bilet fiyatlarının tüm gün ve seanslarda 5 YTL olacağı bu toplu gösterimlerle, İstanbullu sinemaseverler hem sinema keyfi yaşayacak, hem de Beyoğlu Sineması'nın varlığını korumaya destek olacak.