"Bana bu karede yer açın"

Kayıp Sahne Sanat Grubu 14 Mart Cumartesi akşamı Bursa Görükle’de Zübük ve “Bana Bu Karede Yer Açın” adlı oyunlarıyla sahne alacak. Kayıp Sahne oyunun ardından seyircilerin de katılımıyla forum düzenliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Nâzım Hikmet'in "Memleketimden İnsan Manzaraları" destanını oyunlaştıran Kayıp Sahne Sanat Grubu şimdi de Aziz Nesin'in karakterlerinden "Zübük"ü sahneye taşıdı. "Zübük"le birlikte "Bana Bu Karede Yer Açın" adlı ikinci bir oyun daha hazırlayan grup, sokak tiyatrosu ve forum tiyatro türündeki farklı çalışmasıyla 14 Mart Cumartesi akşamı 20.00'de Bursa Görükle Çağdaş Eğitim Kooperatifi Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşacak.

Bursa'da faaliyetlerini sürdüren Kayıp Sahne oyuncuları, tanınmış edebiyat eserlerini güncel memleket meseleleriyle buluşturarak farklı bir formatta ve giderek artan sayıda seyircinin karşısına çıkıyor. Kayıp Sahne "Gelin Bu Felaketi Beraber Durduralım" başlıklı çağrısıyla Türkiye'nin içinde bulunduğu gündemlere de dikkat çekerek halkı mücadele etmeye davet ediyor. Forum tiyatro formatındaki çalışmayla seyircilerden de olumlu tepkiler aldıklarını belirten Kayıp Sahne oyuncuları, oyun esnasında da tartışma başlıkları açarak tartışmayı teatral bir gösteriye dönüştürmeye çalışıyor.

Forum tiyatro, Aziz Nesin, Madımak
Daha önce Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Sahnesi'ndeki gösterimlerine özel bir oyun programıyla çıkan Kayıp Sahne, Aziz Nesin'in romanından uyarladıkları Zübük adlı oyunlarının ardından "Aziz Nesin, aydın kişiliği ve günümüz aydınları" konulu üç temel başlıkta bir forum başlattı. Seyircinin ilgiyle katıldığı forumdan sonra Kayıp Sahne yeni çalışması olan "Bana Bu Karede Yer Açın" isimli kısa oyunu sahneledi.
"Bana Bu Karede Yer Açın" oyunu Aziz Nesin'in Sivas Katliamı esnasında Madımak Otelindeki yaşadığı son dakikaları canlandırmaya çalışıyor. Oyunda Sivas Katliamı sırasında yükselen alevler, aynı zamanda ülkemizi de saran bir felakete, yangına benzetiliyor. Oyun "Gelin bu felaketi birlikte Durduralım!" çağrısıyla son buluyor.