Aydın kendini ve TRT'yi savundu

CHP'nin TRT yayınlarıyla ilgili Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında verdiği gensoru önergesi TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerin ardından yapılan oylamayla gündeme alınmadı.

soL (HABER MERKEZİ) CHP'nin TRT yayınlarıyla ilgili olarak Devlet Bakanı Mehmet Aydın hakkında verdiği gensoru önergesi AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.

'Güneyi çıkardık risk aldık'Görüşmeler sırasında söz alan Bakan Aydın ise kendini savundu. Tuncay Güney'in 4 saat boyunca TRT'de ana muhalefet partisi ve genel başkanı, iş adamları, eski genelkurmay başkanları gibi birçok kişi ve kurumsal yapı hakkında hakaret etmesine izin verilmesi gensorunun birinci iddiasıydı. Bakan Aydın ise "dört değil üç saat kırkbeş dakika" diyerek başladığı savunmasında canlı yayının bir risk olduğunu ancak çoğu insanın canlı yayın olmadan da televizyona çıkmadığını anlattı. Aydın "Bir ülkede bir konu bu kadar konuşuluyor, bir zat hakkında bu kadar yayın var, onun sürüp gitmekte olan bir davanın ekseni olduğu iddia ediliyor ve TRT bunu görmezden geliyor. Ben vatandaş olsam, o TRT'nin televizyonunu pencereden atarım. Ondan sonra TRT'yi kim dinler. Bu kadar önemli olacak ve TRT haber vermeyecek, sesini kesecek ve millet de diyecek ki (bizim ne güzel yayın organımız var) Böyle TRT olur mu?'' dedi.
10 dakikada bakanlığı bırakabilirmişBakan, CHP'nin verdiği gensoru için "mahçup bir gensoru" dedi ve şöyle devam etti ''Temel görüşlerimin aksini söyleyen varsa 10 dakikada bakanlığı da milletvekilliğini de siyaseti de anında bırakırım. Benim kişiliğim söz konusu olduğunda hiçbiri önemli değil, umurumda değil'' dedi.
TRT'nin bağımsızlığına müdahale edemezmişTRT'de söz konusu program ile ilgili olarak kendisine soru sorulmadığını, müracat edilmediğini anlatan Aydın "'İyi ki alınmamış. O zaman suç işlerdim ben. Eğer yayınlayamazsınız deseydim o zaman TRT'nin özerkliğine, bağımsızlığına müdahale ettiğim için kendimi siyaseten suçlu hissederdim'' dedi.
Aydın konuşmasının devamında TRT'nin kendisine ön bilgi vermediğini söyledi ve ülkenin yararlandığı yayınlar için TRT'yi tebrik etti.
Gensoru önergesinde, kendisine yönelik ''siyasi komplonun planlayıcısı konumunda hareket ettiği'' iddiası bulunduğunu anımsatan Aydın, bunun, abartılı bir iddia olduğunu söyledi. Aydın, ''Bir komplonun planlayıcısı derken, bu iddia, kendi kendisini çürütmüş. Hodri meydan desen, 72 milyona gitsen, acaba bu cümleye bu ülkede kaç kişi inanır?'' diye sordu.
CHP'lilere, ''Size bu gensoru çok yakıştı'' diye seslenen Aydın, ''Bırakınız, burada sözü edilen siyasi komplonun tamamının, bir tek parçasının dahi içinde olmayı, bir tek parçasını dahi planlama durumunu, kabiliyetini, yeteneğini taşıyan bir insan değilim'' dedi.
Aydın, ''suskun kaldığı'' yönündeki eleştiriyi de yanıtlayarak, yeteri kadar bilgiye sahip olmadan hiçbir yerde konuşmadığını, suskunluğun bir tedbirden geldiğini kaydetti. Aydın, ''Hicap etme, komplo hazırlayamama bir yetenek eksikliğiyse, Yüce Mevla, bana böyle bir kabiliyet vermediği için ona hamd ediyorum'' dedi.