"Acıyı Bal Eyledik"

Tiyatro Zeytindalı "Acıyı Bal Eyledik" adlı şiirli gösteriyle 24 Temmuz'da NHKM bahçesinde seyirci karşısına çıkıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Tiyatro Zeytindalı, "toplumsal hafızamızı yerle bir etmeye dönük 12 Eylül kültürünün karşısına" Hasan Hüseyin Korkmazgil'in "Acıyı Bal Eyledik" şiirini sahne performansına dönüştürerek çıkıyor. Daha önce "Pir Sultan" oyunu ile perdelerini açan, "umudun kendisini sahneye taşıma sevdasıyla yola çıktıklarını" söyleyen Tiyatro Zeytindalı, NHKM bahçesinde.

Korkmazgil'in tanıklığı
Erkal Umut'un derleyerek sahneye koyduğu gösterinin müzikleri, sahnede İlkay Akkaya ve Kızılırmak, şiirler ise Gülsen Tuncer, Ender Yiğit ve Necmi Aykar tarafından yorumlanıyor. Tiyatro Zeytindalı, "Acıyı Bal Eyledik" ile, Hasan Hüseyin Korkmazgil'den seçilen şiirler, müzik ve belgeseller eşliğinde yakın dönemi Korkmazgil'in tanıklığında sahneye aktarıyor.

Zeytindalı'ndan üç oyun daha
Önümüzdeki sezon "Tuzla - Kan Parası" adlı oyunu sahneleyecek olan Tiyatro Zeytindalı, Fakir Baykurt'un "Yılanların Öcü" romanından uyarlanan oyunun yanı sıra tek kişilik güldürü olan " Ne Olacak Bu Memleketin Hali" adlı oyunu da tiyatroseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

24 Temmuz Perşembe günü saat 21:00'de sahnelenecek oyun için:

NHKM, Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokağı), No: 7, Bahariye - İstanbul
Telefon: 0216 414 22 39