İlk ders AB sevgisi

image

Tarsus Belediyesi tarafından “Kentler ve Belediyeler Hibe Programı” kapsamında AB’den alınan para ile öğretmenlere eğitim semineri verilecek. Öğretmenlerin aldıkları AB destekli eğitimden sonra öğrencilerine AB’yi nasıl anlatacağı merak ediliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Tarsus Belediyesi, Merkezi Finans İhale Birimi'nin (MFİB) açmış olduğu Kentler ve Belediyeler Hibe Programı kapsamında Antalya Büyükşehir, Muğla ve İsveç- Malmö Belediyeleri ile ortak "İsveç ve Türkiye'de Gelecekte Sürdürülebilir Eğitim" projesi kapsamında hibe almaya hak kazandı. Belediye alınan hibe ile ilk olarak öğretmenlere çevre konusunda eğitim verecek.

Proje çerçevesinde rehberlik öğretmeni, fen bilgisi veya sınıf öğretmenlerinden olmak üzere merkezde bulunan ilköğretim okullarından 2 öğretmen ve Okul Aile Birliği'nden 1 yetkiliye "Gelecekte Türkiye ve İsveç'te Sürdürülebilir Eğitim" semineri verilecek. 

Çevre bilincimiz AB’den!
Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan ilk olarak öğretmenlere verilecek olan eğitimin daha sonra öğrencilere de verileceğini söyledi. Tufan "Bir süre önce AB programı çerçevesinde bir yerel yönetim ağı oluşturuldu. Tarsus, Antalya, Muğla ve İsveç'in Malmö kentinin olduğu bir grup olduk. Bu grup Gelecekte Sürdürülebilir Eğitim projesi için çalışmalar başlattı. Öğretmenlere, öğrencilere çevreye yönelik eğitim verilecek. 1 hafta sürecek. Biz kendi elimiz ile kirlettiğimiz çevreyi temizlemek için korkunç para harcamak zorunda kalıyoruz.  Onun için çevre bilincini çok iyi bilmek gerekiyor dedi” 

Kentler ve Belediyeler Hibe Programı kapsamında Antalya Büyükşehir, Muğla ve İsveç- Malmö Belediyeleri ile ortak düzenlenen "İsveç ve Türkiye'de Gelecekte Sürdürülebilir Eğitim" projesi 224.622,69 EURO hibe almaya hak kazandı. Bu hibenin %90'ı AB tarafından, geri kalan %10'u ise Antalya Büyükşehir Belediyesi, İsveç-Malmö, Muğla ve Tarsus Belediyeleri tarafından eşit şekilde karşılanacak.