Yüksel Caddesi esnafından provokasyon açıklaması

Yüksel Caddesi ve Konur Sokak’taki kafeler, restoranlar, kitabevleri, dersaneler, meslek odaları ve dernekler 13.00'de Konur Sokak'ta bir basın açıklaması yaparak dün yaşanan olayı protesto ettiler.

soL (HABER MERKEZİ) Yüksel Caddesi ve Konur Sokak'ta işyerleri olanlar dünkü provokasyonla ilgili bir açıklama yaparak olaya tepki gösterdiler.

Açıklamada "Dün akşamüstü bu kentin aydınlık yüzünün timsali Yüksel Caddesi'nin ve çevre sokaklarının daha da güzelleşmesi için yürüte geldiğimiz faaliyetleri sekteye uğratan üzücü bir olay meydana gelmiştir. Bölge sakinleri olarak bu olaydan büyük üzüntü ve endişe duyduğumuzu kamuoyu ve basınla paylaşmak zorunluluğunu hissetmiş bulunuyoruz" ifadelerine yer verilerek yaşanan olaydan duyulan rahatsızlık belirtildi.

Açıklamanın devaamında "Olayın başlangıcından bu yana yaşananlar kimi basın grupları tarafından çarpıtılarak bölgemiz sakinleri ve sol gruplar arasında bir çatışma olarak yansıtılmıştır. Ancak biliyoruz ki çeteleşme içerisine giren kimi gruplar bölgemizin kültürel dokusunu bozmaya yönelik tavır ve davranışlara bundan önce de yeltenmiştir. Dün burada yaşananlar, söz konusu bu girişimlerin büyüyerek caddemize ve sokağımıza yansımış halidir. Bu olay asla esnaf, sokak sakinleri ve sol gruplar arasında yaşanmış bir çatışma değildir. Bilinmelidir ki bölgede yaşanacak her türlü provakasyon karşısında, yıllardır üreterek varolduğumuz ve var ettiğimiz bu cadde ve sokaklara asla çatışmaya, şiddete sebep olabilecek hal ve hareketlere müsaade etmeyeceğiz. Bununla ilgili bu zamana kadar üstlenmiş olduğumuz sorumluluğu bundan sonra da daha sıkı bir dayanışma içerisinde yerine getireceğiz" denildi.

Yüksel Caddesi ve Konur Sokak'taki kafeler, restoranlar, kitabevleri, dersaneler, meslek odaları ve derneklerin yaptığı ortak açıklamada, güvenlik güçleri en az sokak sakinleri kadar duyarlı davranmaya davet edildi. Caddede yaşayanların işlerini rahatça yürütebilmeleri adına, panzerlerle abluka altına alınmış bir bölge istemediğinin belirtildiği açıklamada "Sokak sanatçılarıyla, insanların dostlarıyla yan yana geldiği sıcak mekanları, pek çok toplumsal projeye imza atmış dernekleri ile nefes alıp verdiğimiz bölgemizin yıllardır ilmek ilmek örülen kültürel dokusunu bozdurmama ve daha ileri noktalara taşıma kararlılığında olduğumuzu yerel yöneticilerimizi de bu iradenin yanında saf tutmaya çağırdığımızı ilan ediyoruz" denildi.

Kızılay'da faşist ve polis provokasyonu!