Yozgat Müftü Yardımcısı'ndan türban açılımı: 'Eşinin, kızının başını örttürmezsen deyyussun'

Yozgat müftü yardımcısı Nasuf Yayalagül, cuma vaazı sırasında erkeklere seslenerek, eşinin ve kızının başı açık olanlar için 'deyyus' ifadesini kullandı. Yaylagül'ün 'deyyus'luk kriterleri, sokakta kızlarla erkeklerin konuşmasına ve düğünlerde kadınların oynamasına izin veren erkekleri de kapsıyor.

Habertürk'ün haberine göre, Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül, Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii'de Cuma vaazı verdi. Merkezi sistemle kent genelindeki camilerdeki cemaat tarafından dinlenen vaazda, Müftü Yardımcısı Yaylagül, düğünlerde eşinin ve kızının oyun oynamasına tepki göstermeyen ve sokakta kızlarla konuşan erkekleri 'deyyus' olarak tanımladı.

Vaazında, "Başbakanın kızı başı örtülü, cumhurbaşkanının eşi başı örtülü olacak, senin eşinin başı neden örtülü olmasın. Sen de başını örttüreceksin" diyen Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül, müslüman olduğunu söyleyen bir erkeğin eşi ve kızı düğünlerde erkeklerle oynarken kıskanmayan, ses çıkarmayan kocalar için "deyyus" dedi. Yaylagül, "Sen kızın, eşin oynarken bakacaksın, susacaksın. Lise Caddesi'nde kızlarla, oğlanlar bir araya gelmiş konuşuyorlar bunun adı deyyusluktur" diye konuştu.

Yaylagül'ün hakarete varan vaazından rahatsız olan vatandaşlar İl Müftülüğü'nü arayarak şikayetlerini dile getirdi. Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz ise, Müftü Yardımcısı Yaylagül'ün vaazıyla ilgili 'mantıksız bir açıklama' ifadesini kullandı. Korkmaz, "Okula giden bütün kız çocuklarının başı açık. Onların hepsi deyyus mu yani, olacak iş mi. Mantıksızlık. Kendini bilmeden konuşmuş. Biz gereğini yapacağız" açıklamasında bulundu.