"Yoldaş Livorno hoşgeldiniz"

Liman işçilerinin kurduğu Livorno ve demiryolu işçilerinin kurduğu Adanademirspor, bu akşam saat 21.00'de 5 Ocak Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Serie A takımlarından Livorno, TFF 2. Lig 4. Grup takımı Adana Demirspor ile bugün yapacağı özel maç için Adana'ya geldi. Taraftarlar, İtalya ekibini, ellerinde İtalyanca "İtalya'nın asi çocukları hoşgeldiniz" ve "Yoldaş Livorno" yazan pankartlarla karşıladı.

Endüstriyel futbola karşı dünyanın yakından tanıdığı Livorno takımı ile “halkın takımı” olarak bilinen Adana Demirspor arasında yapılacak olan maç için geceden itibaren binlerce kişi Adana sokaklarında beklemeye başladı.

Ortak özellikleri, maçlarda açtıkları Che Guevara posterleri, orak çekiç bayrakları ve Enternasyonal marşı. 'İşçi takımları endüstriyel futbola ve ırkçılığa karşı' sloganıyla yapılacak maçı izlemek üzere Türkiye'den ve yurtdışından çok sayıda izleyici Adana'ya hareket etti.

Adana Demirspor Başkanı Demir Çınar yapılacak maçla ilgili, "Her iki takımın taraftarı birbirlerini çok seviyor. Taraftarımız istediği ve kendimize yakın bulduğumuz için Livorno ile özel maç yapmak istedik. Ayrıca, işçi takımı, endüstriyel futbola ve ırkçılığa karşı oldukları için taraftarımız Livorno'yu çok seviyor" dedi.

İtalya Komünist Partisi'nin 1921 yılında kuruluşuna ev sahipliği yapan ve anti faşist mücadele dönemi direniş hareketinin merkezi olan Livorno, bir işçi ve liman kenti. 1915 Yılında kurulan A.S. Livorno taraftar grubunun lokalinin adı da 1921. Livorno futbol takımı, 2005 yılında oynanan Lazio maçı ile adını tüm dünyaya duyurmuştu. Lazio takımı kaptanının attığı golün ardından taraftara Nazi selamı vermesi ve tüm taraftarın bu selama karşılık vermesi sonrası Livorno ve Lazio'lu taraftar arasında kavga çıkmıştı. Rövanş maçında tüm tribünü orak çekiç, Stalin resimleri ve kızıl bayraklarla dolduran Livornolular hep bir ağızdan enternasyonal ve Çav Bella marşlarını söylemişlerdi. Attığı golün ardından yumruğunu havaya kaldırarak 1921'lileri selamlayan takım kaptanı Lucarelli maçın ardından İtalya'da sevilmeyen adam seçilmişti.

(soL - Haber Merkezi)