Yoksullara tahliye

İzmit’te, Marmara depreminden sonra Irak’ın yardımıyla oluşturulan konutlarda barınan ve yoksullukları dolayısıyla ödeme yapamayan ailelerin tahliyesine başlanıyor.

soL (KOCAELİ) Depremzedeler için yaptırılmasına rağmen bir bölümü lojman olarak değerlendirilen kalıcı konutlarda geri ödemelerini zamanında yapmayan hak sahiplerinin tahliyesine başlanıyor. Gerekçe ise tahliye edilecek konutların yeni kurulan ilçelere atanan üst düzey görevliler için lojman olarak kullanılacak olması.

Karara direnecekler

Arızlı Kalıcı Konutları'nda tahliyeler Gülizar Yamak ile başlıyor. 300 YTL'lik ödemeyi yapamadığı için 4 kişilik ailesiyle birlikte sokağa atılacak olan Gülizar Yamak, karara karşı sonuna kadar direneceklerini söyledi. İlk olarak 23 Haziran'da tahliye için gün verildiğini, daha sonra Kocaeli Valiliği'nin konutlarda oturmaya devam etmelerini söylediğini belirten Yamak, "Bu sabah 09.30'da çevik kuvvet ekipleri gelip bizi çıkartacakmış. Gelirimiz yok. Nereye gideriz, nerede kalırız" dedi.

7 aile tahliye edilecek

Mağdur olan Yamak ailesi ile birlikte listede olan diğer 6 ailenin tahliyelerinin de önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği öğrenildi. Depremde sevdiklerini kaybeden vatandaşların şimdi devlet tarafından lojman ihtiyacı için sokağa atılması ise büyük şaşkınlık yarattı. Depremzedelere yönelik bu tavır oldukça tepki çekti.