Yine dere taştı: Lüleburgaz'da 3 yurttaş hayatını kaybetti

Son yıllarda iyiden iyiye artan ve hiçbir önlem alınmayan dere taşmaları sonucunda Lüleburgaz'da 3 yurrtaş hayatını kaybetti.

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde yoğun yağışın ardından sel 3 can aldı. Yine bir dere taşması sonucu gelen ölümler insan hayatının nasıl hiçe sayıldığını gözler önüne serdi.

DHA'nın haberine göre, Trakya’da başlayan yoğun yağış sonrası Lüleburgaz'da bulunan Büyükkarıştıran Deresi taşarken, taşkın sonrası belde sular altında kaldı. Sel sonucu evler sular altında kalırken, Son yıllarda iyiden iyiye artan ve hiçbir önlem alınmayan dere taşmaları sonucunda Lüleburgaz'da 3 yurrtaş hayatını kaybetti. Kayıp olan lokanta işleten baba Siyami ve oğlu Semih Yeni'nin de cesetlerine ulaşıldı.

Taşkın nedeniyle D-100 karayolu Lüleburgaz-Çorlu istikameti çift yönlü olarak belde girişinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Kurtarma ekipleri ise beldeye güçlükle ulaşabildi.

Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, ''Çok sayıda ev sular altında kaldı. Metrekareye son 24 saatte 100 kilo yağış düştü. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor'' dedi.