'Yaşam alanları sermayeye peşkeş çekilemez'

Doğal alanlara ve şahsa ait alanlara acil kamulaştırmayla el konulmasına karşı Suyun Ticarileşmesine Hayır Platformu, Çağlayan Adliyesi önünde eylem yaptı. Kent Hareketleri'nin de destek verdiği eylemde, "Sermaye doğayı mülkiyetine geçiriyor" diyerek mücadele çağrısı yapıldı.

Suyun Ticarileşmesine Hayır Platformu, Kent Hareketleri ve Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu, toplumun ortak kullanım alanlarının ve doğal yaşam alanlarının devlet eliyle acil kamulaştırma sonucu şirketlere devredilmesine karşı eylem düzenledi. Çağlayan İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde düzenlenen eylemde acele kamulaştırma kararları hakkında suç duyurusu yapılacağı duyuruldu.

"Anadolu toprakları talan ediliyor"
"Toprağıma, suyuma, ormanıma dokunma", "Savaş hukukuna hayır" sloganlarıyla yapılan eylemde açıklamayı okuyan Şenay Elhüseyni, "Devlet, şirketlerle el ele vererek doğayı ve yaşam alanlarını metalaştırarak içindeki tüm varlıkları da bir piyasa malı haline getirmeyi amaçlamaktadır. Anadolu toprakları yerli ve yabancı şirketlerce açıkça işgal ve talan edilmektedir" diye konuştu.

"El konulan taşınmazlar sahiplerine iade edilsin"
Dersim Peri Suyu, Reşadiye, Solaklı, Efemçukuru, Hasankeyf, Loç, Senoz ve Türkiye'nin diğer yörelerinde Bakanlar Kurulu ya da EPDK kararıyla el konulan taşınmazların gerçek sahiplerine iade edilmesi gerektiğini söyleyen Elhüseyni, "Afet yönetimi ya da kentsel dönüşüm, üçüncü köprü projeleri bahanesiyle yaşam alanlarımızın sermayeye peşkeş çekilmesini öngören bütün kanun tasarıları geri çekilmeli, çıkarılmış kanunlar ve ekleri iptal edilmeli ve bunlara dayanarak yapılan tüm uygulamalar sona erdirilmelidir" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Elhüseyni, bu uygulamaların durdurulmaması durumunda suç duyurusu yapacaklarını belirterek mücadele çağrısında bulundu.

(soL - İstanbul)