Yasalar üstü parti: AKP

Kayseri İncesu İlçe Başkanı Ekrem Karakoyun, cep telefonu ile araba kullanan hemşerisine ceza yazan polis memurunu başka bir yere sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) Kayseri İncesu İlçe Başkanı Ekrem Karakoyun, köylüsüne araba kullanırken cep telefonu ile konuştuğu gerekçesiyle ceza yazan polis memurunu önce "senin sonun iyi değil" diyerek tehdit etti, sonra da başka bir yere sürdürdü.

Atatürk Bulvarı'nda araba kullanırken cep telefonu ile konuşan Karakoyun'un hemşerisi, polis memuru tarafından durduruldu. Kendisine trafik cezası yazan trafik polisine ilk önce "Ben AKP İlçe Başkanı'nın köylüsüyüm" diyerek tepki gösteren şahıs, trafik polisi ile tartışmaya girdi. O sırada telefonla konuşarak AKP İlçe Başkanı Ekrem Karakoyun'u çağıran kişi, İlçe Başkanı Karakoy gelene kadar tartışmayı sürdürdü.

"Senin sonun iyi değil"
Olay yerine gelen AKP İncesu İlçe Başkanı Karakoyun, polis memuruna "Senin sonun iyi değil. O cezayı yazmayacaksın" diyerek emir verdi. Polis memuru ise görevi gereği cezayı yazması gerektiğini söyledi. Birçok kişinin şahit olduğu olay sonrasında polis memuru görev yeri Kayseri İncesu'dan, Kayseri Merkeze alındı. Olaya şahit olan İncesu sakinleri, polis memurunun görev yerinin yeniden İncesu'ya alınması için imza kampanyası başlattı.

Konu ile ilgili toplanan imza sayısı 600'ü geçerken, İncesu sakinleri tarafından yapılan açıklamada, "Özellikle Deniz Feneri yolsuzluğuyla köşeye sıkışan AKP yöneticileri gerginliklerini maalesef işini yasal çerçevede yürüten insanlara yansıtıyorlar. Görev başında olan bir polis memurunun işini yapmayı engellemek Türk Ceza Kanunu'na göre suç olmasına karşın, artık işini yapan suç işlemiş oluyor" dendi.

Bir memurun sürekli tayini çıkabilirmiş
AKP İncesu İlçe Teşkilatı Başkanı Ekrem Karakoyun, söz konusu durumu doğrulamazken, "Böyle bir saçmalık olur mu? Devletin memuru bu, devlet memuru sürekli bir yerde durmaz, tayini çıkabilir. Böyle siyaseten böyle bir şey yapmamız söz konusu değil. Olayda sadece memur beye, 'bu kişi benim misafirimdir. Keşke yazmasaydınız, hoş olmadı' dedim. Kendisi bana 'siz mi ödeyeceksiniz' diye sordu. Ben de benim ödeyeceğimi söyledim". 25 yıllık devlet memurluğu yaptığını belirten Karakoyun, devlet memurluğunun kıymetini bildiğini yedi yıldır AKP ilçe teşkilatının kuruluşundan bu yana görev almasına karşın bu tür bir durumla karşılaşmadığını söyledi. Karakoyun, devlet memurluğu konusunda hassasiyetli davrandığının altını çizdi.