‘Yardımların amacı Dersim halkını teslim almaktır’

Beyaz eşya dağıtımı ve Özel İdare Genel Sekterliği’ne ait depoda AKP’ye ait afişlerin bulunmasıyla gündeme gelen Tunceli’de skandallar devam ediyor.

soL (Tunceli) AKP yandaşı Tunceli Valiliği'nin, "Her eve bir beyaz eşya" kampanyası çerçevesinde parasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşılayıp seçim öncesi dağıttığı beyaz eşya ve mobilya yardımları devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 7 Şubat günü "seçim rüşveti" olarak değerlendirip durdurulmasını istediği yadımlara ilişkin, Valiliğin dağıtım komisyonunda yer alan muhtarlara eski tarihli tutanak imzalatıp yardım dağıtımını sürdürdüğü belirlendi. Tunceli'deki mahalle muhtarları, kendilerine gelen polislerin iki kez tutanak imzalattırdığını hatta tutanak ve üst yazının kendilerine okutulmadığını söylediler.

YSK kararlarına rağmen AKP yandaşlığını sürdüren ve Tayyip Erdoğan'ın "valimi yedirtmem" diyerek sahip çıktığı Vali Mustafa Yaman'ı geçtiğimiz hafta içinde binlerce kişi protesto etmişti.

"Tunceli Valisi AKP il başkanı gibi çalışmaktadır"
Halkın iradesinin yerel yönetimlere yansıması için seçime katıldığını belirten ve belediye başkanlığına bağımsız aday olarak giren eğitimci Murat Kur, Tunceli'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Halka yıllardır hiç bir şey vermeyen, halkı kandıran, insanı insana düşüren, kırdıran bir anlayışın sürdüğünü belirten Kur, seçimlerde halkın iradesinin yerel yönetimler aracılığıyla açığa çıkacağını söyledi.

AKP'nin Dersim'e yönelik gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin amacın topluma hizmet getirmek olmadığının altını çizen Kur, "AKP'nin açlığı, yoksulluğu ortadan kaldırmak gibi bir amacı ve derdi yoktur. AKP'nin amacı Dersim halkının ilerici, demokrat, aydın kimliğini yok etmektir" dedi.

Halka eşya dağıtanların amacının Dersimlilerin iradesini satın almak olduğunu ifade eden Kur, "AKP'nin toplumun refah düzeyini artırmak gibi bir niyeti yoktur. Kısaca tanımlarsak AKP Dersim halkının kimliğini teslim almak istemektedir" dedi.

Kur, "Tunceli Valisi adeta AKP il başkanı gibi çalışmaktadır. Yani bir parti üyesi gibi çalışmaktadır. Bunu kamuoyuna yansıyan haber ve görüntülerde de görebilirsiniz. Ben bir örnek olarak şunu ifade edebilirim sistemin saldırılarını daha da azgınlaştırdığı ve bu saldırıları da ekonomik siyasi ve askeri boyutuyla üç şekilde ele alabiliriz. Önce parayla satın almaya çalış sonra siyasi iktidarın iyi olduğunu anlat, eğer bunlara karşı direnç oluşursa da zor aygıtlarını devreye sok. Kısaca halkı teslim almak istiyorlar" dedi.