Veliler Şişli'de '#DİRENEĞİTİM' dedi

Şişli Bomonti'deki Talatpaşa Ortaokulu'nun içine Feriköy İmam Hatip Ortaokulu açılmasına tepki çığ gibi büyüyor. İmam Hatip dayatmasına boyun eğmeyen yüzlerce veli, okul önünde toplananak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü.

Serdar Nâzım Yüce

İstanbul Şişli'de bulunan Talatpaşa Ortaokulu'na İmam Hatip Okulu açılması ve 5. sınıflara bir derslik açılmasına karşı veliler ve mahalleli eyleme geçti. soLcu Eğitimciler tarafından başlatılan #DİRENEĞİTİM başlıklı imza kampanyası yurttaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Dövizlerini okul önünde hazırlayan veliler, "Boyun eğme, AKP'den hesap sor", "Karanlığa geçit vermeyeceğiz" ve "Talatpaşa İmam Hatip olmayacak" sloganlarını attı.

soL'a konuşan veliler “yanıbaşımızdaki bir okul daha geçen sene İmam Hatip yapıldı. Biz o okulun kontenjanının boş olduğunu biliyoruz. AKP'nin yaptığı ilerici, aydın yurttaşlara baskı uygulamaktır. Başka bir şey değil. Direneceğiz ve okulumuzu geri alacağız” dedi.

Veliler geçtikleri her yerde yurttaşların destekleriyle karşılandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaşan kitle, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasının ardından eğitimcilerden, velilerden ve hukukçulardan oluşturulan bir heyet taleplerini iletmek için MEM'e girdi. Görüşme sürüyor.

Güncelleme (16:15)
Temsilciler Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki görüşmeden çıktı. Kendilerinden alınan bilgiye göre temsilciler İlçe Milli Eğitim Müdürünü yerinde bulamadı. Müdür yerine vekiliyle görüşme yapan temsilciler, Müdürün tepkilerden kaçtığını, müdür vekilininse geçiştiren bir tavır takındığını belirtti. Bunun üzerine veliler 'mücadeleye devam' kararı aldı. Gerici uygulamadan vazgeçilene kadar yurttaşlar okul önünde nöbet tutmaya ve imza çalışmasına devam edecek.

Yürüyüşten kareler: