Validebağ'da halk eylemde: 'Yalancı, rantçı Hilmi Türkmen istifa'

Validebağ'da yapılması planlanan inşaata karşı haftalardır direniş sürüyor. Bugün 16.00'da başlayan eyleme binlerce yurttaş katıldı. Eylem, "Hırsız, katil AKP" sloganlarıyla devam ediyor.

Güncelleme 17:49

İnşaat alanından yapılan yürüyüşün ardından Validebağ'da eylem sürüyor. Binlerce yurttaş "boyun egme AKP'den hesap sor", "yalancı, rantçı Hilmi Türkmen istifa" ve "kahrolsun AKP diktatörlüğü", "Hırsız, katil AKP" sloganlarıyla tepkisini dile getiriyor. Avukat Can Atalay da yaptığı konuşmada, "Yalancı, dediğim dedik bir devlet var karşımızda. Biz sizin olduğunuz her yerde hakkımıza sahip çıkacağız, direnceğiz" dedi.


Güncelleme 16.40: Acıbadem Caddesi üzerindeki Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünde toplanma başladı. Birazdan inşaatın yapılacağı alana doğru yürüyüşe geçilecek.

Validebağ'da yapılması planlanan inşaata karşı haftalardır bir direniş sürüyor. Bugün 16.00'da bir eylem yapacak olan Valiebağlılar, eyleme tüm İstanbulluları çağırdı.

Validebağ Gönüllüleri ve İstanbul Kent Savunması, bugün Validebağ'daki direniş alanında yapılacak mitinge İstanbul halkını davet etti.

Doğal sit alanı özelliği taşıyan Validebağ Korusu'nun dibinde yargı kararına rağmen AKP'li Üsküdar Belediyesi tarafından yapılmak istenen inşaata karşı Çamlıca ve Ata Konakları sakinleriyle direnen Validebağ Gönüllüleri ve İstanbul Kent Savunması, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını kaldırması üzerine bir açıklama yaptı. "Validebağ’da Hukuk İptal, Biz Direnişe Devam Ediyoruz!" diyen iki grup, İstanbul halkını Validebağ direniş alanında bugün saat 16.00'da yapılacak mitinge davet etti.

İstanbul 7. İdare Mahkemesi, cami inşaatıyla ilgili alınan yürütmeyi durdurma kararını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itirazı üzerine kaldırmıştı. Mahkeme, gerekçe olarak AKP tarafından 17 Aralık operasyonları sonrası Özel Yetkili Mahkemeler'i kaldırma söylemiyle hazırlanan Torba Yasa'da yer alan yürütmenin iptalini zorlaştırıcı maddeyi göstermişti.