Validebağ’da fidanlar dikildi

Validebağ Korusu’nda otopark genişletme çalışmasına karşı yapılan fidan dikme eylemi polisin müdahalesine rağmen başarıya ulaştı. Alanın önemli bölümüne yeni ağaçlar dikilmiş oldu. Validebağ Gönüllüleri eylem sonrasında yaptıkları forumda dikilen ağaçları nasıl koruyacaklarını planladı.

(soL - İstanbul) Bir kaç haftadır Validebağ Öğretmenevi çevresindeki otoparkın genişletilmesine karşı eylemlerle sesini duyuran Validebağ Gönüllüleri, mahallelilerin ve destekçilerinin katılımıyla otopark alanına ağaç dikti. Bugün saat 17.00’de başlayan eylem öncesinde iki otobüs ve iki münibüsle çevik kuvvet polislerinin getirildiği görüldü. Mahalleli bir yandan ağaç dikimi için çukurları kazarken diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle Validebağ Gönüllüleri arasında tartışma yaşandı.

Yetkililerin “Burası SİT alanı buraya ağaç dikemezsiniz” uyarısı tepkiyle karşılandı. “Burada ağaçlar yok edilirken neredeydiniz?” diye soran mahalleli polis müdahalesi tehtidine karşın fidanları dikti. Dikim sırasında müdahaleye başlayan polislerle halk arasındaki gerilim bir saat kadar sürdü. Alandan polis zoruyla çıkartılan mahalleliler fidanlara can suyu verme kararlılığından geri adım atmadı.

Fidanların sulanmasının ardından yapılan forumda bir kez daha Validebağ Korusu’na sahip çıkma kararlılığı dile getirildi ve ağaçları sulayacak gönüllüler görev paylaşımı yaptı. Validebağ Gönüllüleri Salı akşamı bir araya gelerek düzenli toplantılarına devam edecek.