Validebağ Korusu için mücadele devam ediyor

İstanbul Üsküdar’da bulunan Validebağ Korusu için yıllardır mücadele eden Validebağ Gönüllüleri’nin çağrısı ile düzenlenen foruma İstanbul’da bulunan diğer forumlar, demokratik kitle örgütleri ve meslek odaları destek verdi.

Doğal Sit alanı olduğu halde AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin yapılaştırma hedefini açıkça beyan ettiği Validebağ Korusu'nda Öğretmenevi binasının yanında bulunan otoparkın genişletilmesi ve beton dökülmesi hazırlıkları yapılmasına karşı çevre mahallelerde yaşayan halkın müdahalesi devam ediyor.

Forumun başında toplantıyı kayıt altına almaya çalışan sivil polisler tepki sonucunda engellendi. Validebağ Gönüllüleri korunun başına gelenleri, korunun tarihini ve son durumu anlattı. Ardından desteğe gelen temsilciler ve halk foruma katkılarını sundu. Foruma TMMOB, Eğitim-Sen, CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal ve Melda Onur destek verdi.

Forumda Valiedbağ’ın durumunun çevresinde yaşayan insanlara daha fazla anlatılması gerektiği ve imza kampanyasına devam edilmesi gerektiği kararına varıldı. Yapılan katkıların sonrasında halk otopark yapılmak üzere etrafı çevrilen paravanı yıktı.