Vali himayesinde tarikat toplantısı

Nakşibendi tarikatının İskenderpaşa dergahı, Kırklareli'de Vali H. Avni Coş himayesinde toplantı düzenledi.

soL (HABER MERKEZİ) Geçtiğimiz haftasonu Kırklareli'nde İskenderpaşa dergahının Avustralya'da ölen lideri Mahmut Esad Coşan adına anma toplantısı yapıldı. Toplantıya devletin Kırklareli'ndeki iki il müdürü de katıldı.

Anma toplantısını Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği (KİD-YAD) düzenledi. Açılış konuşmalarında "toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen" Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'a teşekkür edilirken, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ve İl Mahalli İdareler Müdürü Aleattin İkican da izleyiciler arasında yer aldı. Esad Coşan'ı "21. yüzyılın ender ilim, fikir ve gönül lideri" olarak tanıtan konuşmalarda Coşan "tasavvufçu" olarak sunuldu. KİD-YAD 19 Kasım 2008 tarihinde de "Namazla Diriliş" adında bir panel gerçekleştirmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit o toplantıya da katılarak konuşmacılara plaket vermişti.


Hep destek, tam destek

Emekli imam Hüseyin Kasap başkanlığındaki KİD-YAD, Vali Hüseyin Avni Coş'u sık sık ziyaret etmesi ve Coş'un eleştiriye uğrayan her eyleminde "destek" açıklaması yapmasıyla tanınıyor. En son olarak, Vali Coş'un AKP lehine seçim yatırımı olarak nitelenen 215 Roman kökenli vatandaşın evine tuvalet yaptırılması girişimini "medeniyet nişanesi" olarak tanımlayan KİD-YAD, 13 Şubat tarihinde de Vali'ye destek ziyareti gerçekleştirmişti.

Diğer ilgi çekici bir olay da 25 Şubat'da meydana geldi. Vali Coş, İskenderpaşa dergahına yakınlığıyla tanınan Dost TV'ye çıkarak "ilin tanıtımı" içerikli bir programa katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de "Diyar Diyar Okuyanlar" isimli yayının izlenmesini resmi olarak duyurdu.