Unakıtan Kurşunlu'ya gitti, huzur kaçtı

Karacabey Kurşunlu köyü sakinlerinin huzurlu yaşamı Kemal Unakıtan'ın bölgeyi ziyareti ile bozuldu.

Kursunlu köyü bugünlerde yeni bir haberle çalkalanıyor.

Karacabey Kurşunlu köyü yazlık sakinleri, yaşadıkları yeri Marmara Bölgesi'nin akciğerleri olarak tanımliyorlar. Burada ıhlamur, defne ve kestane ağaçlarından oluşmakta olan orman yörenin en büyük zenginliği. Bu bölgede Orman Bakanlığı aracılığıyla binlerce kestane ağacının aşılanarak ıslah edildiği ve köylülere paylaştırıldığı, bu ağaçların önümüzdeki yıllarda önemli bir gelir kaynağı oluşturacağı da belirtiliyor.

Kurşunlu köyü sakinlerinin endişelenmelerine yol açan olay ise geçen hafta yaşanmış. Bölge Kemal Unakıtan tarafından bizzat ziyaret edilerek köy muhtarına bu bölgede termik santral yapılacağı bilgisi verilmiş. Oğlunun da ortaklığı bulunan bir şirket tarafından bu bölgenin satın alınıp santralin kurulacağı ifade edilmiş. Bütün köylünün işsizlik sorunun bu şekilde çözüleceği hatta herkesin zengin olacağı vaatleriyle de olur istenmiş.

Yazlık sakinleri, "köylünün orman bölgesinden geçinen kesimi bu olaya karşı çıksada termik santralin zararları konusunda bilgi sahibi olmayan önemli bir kesiminin onay vermesi bizi endişelendirmektedir" diyerek endişelerini demokratik kitle örgütleriyle paylaşıyorlar. "Marmaranın tek yemyeşil kalmış olan bu yerine termik santral inşa edip bu bölgedeki bitki örtüsünün tamamen yok edilerek çoraklaştırılmasına, bu bölgenin sakinleri olarak karşı çıkıyoruz" diyen Kurşunlular, başta Greenpeace olmak üzere çevre konusunda duyarlı kesimlerden destek istiyor.