Türkmen: Validebağ Korusu İBB'ye tahsis edildi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ Korusu ile ilgili yaptığı açıklamada Koru'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ Korusu ile ilgili yaptığı açıklamada Koru'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis işlemlerinin tamamlandığını söyledi. Üsküdar Belediyesi 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak tescilli Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açarak burada bir kent parkı inşa etmeyi planlıyor.

'Tahsis işlemi 8 Ağustos'ta tamamlandı'
Türkmen'in verdiği bilgiye göre Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 8 Ağustos 2014 günü daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'nda olan Validebağ Korusu’nun tahsisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devretti.

Türkmen'e göre Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Koru'nun parka dönüştürülmesi projesinin bütünlüğü açısından, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı’na ait bölümlerinin de dahil edilerek en geç 2 yıl içerisinde bitirilmesini ön şart olarak belirledi.

Türkmen'den gerçek dışı iddialar
Validebağ Korusu’yla ilgili iddialarını tekrarlayan Türkmen, “Korunun ortasında bir dere var ve lağım akıyor. Bakımsız ve madde bağımlıların mekanı olmuş. Şu an güvenlikli değil." dedi. Koru çevresinde yaşayanlar ise Belediye'ye ve İSKİ'ye defalarca başvurmalarına rağmen kasten temizlik yapılmadığını kaydediyorlar. Madde bağımlıları ile ilgili iddia ise tamamen gerçek dışı.

Türkmen Validebağ Gönüllüleri'ni de suçladı, "Bu grup, burada hiçbir çalışma yapılmasını istemiyor çünkü evleri burada ve düzenlemeden sonra halk buraya geleceği için rahatsız olacaklar." ifadelerini kulladnı. Çevrede yaşayanlar bu iddiaya da tepkili çünkü halkın Validebağ Korusu'ndan yararlanmasının önünde hiçbir engel bulunmuyor.

Amaç yapılaşmaya açmak
Türkmen projede 1 metreküp bile beton kullanmayacakları iddiasında bulundu. Proje kapsamında koruda, seyir terasları, doğal göletler, yürüyüş alanları olaması planlanıyor. Oysa seçim öncesinde hazırlanan photoshop harikası proje görselleri bu iddiaları yalanlıyor. Validebağ Gönüllüleri park projesinin asıl niyetinin Koru'nun bir kez yapılaşmaya açılmasını sağlamak olduğu kaygısını taşıyor. Projenin kendi içinde taşıdığı çelişkiler bir tarafa AKP'li belediyelerin icraatları İstanbul'un göbeğinde bu boyutta bir yeşil alana tahamül edemediklerini ve rant planlarını çoktan yaptıklarını düşündürüyor.