Tüm Türkiye sokakta, eylemdeydi !

Gezi Parkı direnişi tüm Türkiye'ye sıçradı. Dün akşam Türkiye'nin pek çok kentinden "AKP istifa" sesleri yükseldi.

Akşam 20.00 saatlerinde toplanan Sakarya halkı bir basın açıklaması yaparak AKP politikalarını eleştirildi. Açıklamasının ardından kalabalık beş dakika oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından Çark Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçmek isteyen halkı polis engellemeye çalıştı.

Emniyet amirinden halka tehdit
Çark Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçmek isteyen halkı, polis amiri “ bu yaptığınız yasal bir yürüyüş değil. Sizi kameraya alıyoruz hepiniz hakkında soruşturma başlatacağız” diyerek tehdit etti. Polisin tavrına büyük tepki gösteren Sakaryalılar yürüyüşe devam edeceklerini bildirdiler.

Katılımın güçlü olduğu ve kortejin giderek büyüdüğü eylemde sık sık “Gün Gelecek Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek” , “Boyun eğme AKP’den hesap sor” sloganları atıldı.

AKP'nin kalesinde "Tayyip istifa" sesleri
Yürüyüşe devam eden kitle aralıklarla ”Tayyip istifa” sloganını attı. Bu slogan atıldığı anlarda AKP’nin kalelerinden biri olarak görülen Sakarya’da, halk büyük destek verdi ve alkışlarla tepkilerini gösterdiler. Çark Caddesi'nin sonuna kadar yürüyen kitle burada tekrar bir basın açıklaması gerçekleştirerek polisin Taksim saldırısını protesto ederek, bundan iki sene önce Hopa’da hayatını kaybeden Metin Lokumcu’yu andılar.

Öte yandan eylemin sonunda emniyet amiri tehditlerini sürdürdü, eylemi organize eden kişilere "Pazartesi günü hepinizle tekrar görüşeceğiz” dedi.

Safranbolu da eylemdeydi
Taksim Gezi Parkı için 4 gündür yapılan eylemlerin tüm yurda yayılmasıyla birlikte Safranbolu'da da direnişe destek başladı. Akşam 21.00'de, internet üzerinden örgütlenen eyleme 100 kişiye yakın bir katılımla başlandı. Eylem TKP, EMEP, TGB ve Safranbolu halkının katılımıyla yapıldı.

Safranbolu şehir merkezinde alkışlarla başlayan eylem atılan "Her yer Taksim Her yer Direniş", "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Faşizme ölüm, Halka Özgürlük" sloganlarıyla oturma eylemi biçiminde devam etti.

Mamak halkı gece kendi mahallelerinde sokağa döküldü
Dün Ankara Kuğulu Park'ta yapılan eylemin ardından, gece 02.30'da internet üzerinden örgütlenen ve sayısı bin olarak ifade edilen grup sabah 05.00'e kadar sokakta eylemdeydi. Eylemciler bugün saat 14.00'de Tuzluçayır'da buluşup, 16.00'da Güvenpark'ta yapılacak eyleme katılacak.

Çanakkale de ayakta
Gezi Parkı direnişine destek olan Çanakkaleliler: "Ortadoğu'da savaş çıkaramayan AKP, çözümü halkına savaş açmakta buldu" diyor.

Taksim Gezi Parkı direnişine yapılan polis saldırısına Çanakkale'de de tepki gösterildi. Çanakkale İskele Meydanı'nda çeşitli siyasi parti, kitle örgütü ve sendikalarca ortak yapılan basın açıklamasında konuşan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, "Ortadoğu'da savaş çığırtkanlığı yapan ve bir türlü savaş çıkaramayan AKP iktidarı çözümü halkına savaş açmakta bulmuştur" dedi ve hükümeti istifaya çağırdı.

Açıklamanın ardından 15 dakikalık oturma eylemi yapılırken, bu sırada "Hükümet istifa", "Taksim bizim, İstanbul bizim", "Gerici, hırsız, halk düşmanı AKP" sloganları atıldı.

Daha sonra Çanakkale Halk Bahçesi'nde Gezi Parkı direnişine destek amacıyla sabaha dek durulacağı açıklandı. Şu anda gezi parkında çok sayıda Çanakkaleli sloganlar ve türkülerle bekleyişini sürdürürken, toplanan eylemcilerin sayısının arttığı belirtiliyor.

Bolu'da Taksim - Gezi protestosu

Bursa nöbette!

Van'dan direnişe destek

Muğla'dan 'Hükümet İstifa' sesleri

Sakarya'da binlerce kişi tek bir ağızdan bağırdı: 'Hükümet İstifa'

Denizli hükümeti istifaya çağırdı

Saldırılar Balıkesir'de protesto ediliyor

Çorlu halkı da ayağa kalktı!

Dersim halkı Taksim için eylemde

Ünye'de de direniş sesleri!

Portekiz'de öğrencilerden direnişe destek

(soL -Haber Merkezi)