Trabzonspor HES yapacak, peki ya Trabzonspor taraftarı ne yapacak?

Trabzonspor Uzungöl'e yapılacak HES projesi için üretim lisansı aldığını açıklarken, şehrin çok önemli doğal alanlarından birini yok edecek olan projeye Trabzonspor taraftarlarının nasıl bir tepki vereceği merak konusu. Konuya ilişkin açıklama yapan "KemenCHE" grubu maçlara gitmeyeceklerini duyurdu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Uzungöl - I Regülatörü ve HES için Trabzonspor'a 49 yıllığına üretim lisansı verdi. Trabzonspor HES projesiyle kasasına 500 milyon dolar aktarmayı planlarken, kentin doğasını yok edecek projeye karşı taraftarlar tepkili.

İhale aşamasına gelindi
Üretim lisansının alınmasının ardından HES projesi artık ihale aşamasına geldi. Trabzonspor'un yıllık 10 milyon dolardan 49 yıl içinde yaklaşık 500 milyon dolarlık bir gelir beklediği projeye büyük önem veren Başkan Sadri Şener de, "Bu proje hayata geçirildiğinde Trabzonspor maddi olarak çok büyük kazanımlar elde edecektir" dedi. İhale aşamasında sorun çıkmaması halinde projenin 2 yıl içinde yürürlüğe koyulması bekleniyor.

KAP'a bildirildi

Trabzonspor ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) da konuyla ilgili bir açıklama gönderdi.

"Hakim ortağımız olan Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş., sahibi olduğu Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim Tic. Ltd. Şti. üzerinden yürüttüğü enerji projelerinden biri olan yıllık 28 MW kapasiteli Uzungöl Regülatörü Hes Projesi için 05/07/2012 tarihinden itibaren 49 yıl süreyle üretim faaliyeti göstermek üzere 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile ilgili mevzuat uyarınca T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 05/07/2012 tarihli ve 3905-7 sayılı kararı ile üretim faaliyeti lisansı alınmıştır."


KemenCHE tepkili

Trabzon'un en önemli doğal alanlarından birisi olan Uzungöl'ü yok edecek projeye ilişkin Trabzonspor taraftarlarının nasıl bir tepki vereceği merak edilirken, konuya ilişkin Twitter'dan açıklama yapan "KemenCHE" taraftar grubu şu sözleri dile getirdi:

"ÖNEMLİ DUYURU:UZUNGÖLDEKİ HES PROJESİNDEN VAZGEÇMEDİĞİNİZ SÜRECE BİZ DE YAŞAM ALANLARIMIZI SAVUNACAĞIZ VE MAÇLARA GİTMEYECEĞİZ

TRABZONSPOR A.Ş UZUNGÖLDEKİ HES PROJESİNDEN VAZGEÇMEDİĞİ SÜRECE BİZ DE YAŞAM ALANLARIMIZI SAVUNACAĞIZ VE MAÇLARA GİTMEYECEĞİZ

UZUNGÖLDEKİ HES'İ BAŞINIZA YIKACAĞIZ!"

(soL - Haber Merkezi)