Trabzon'da 'savaşa hayır' eylemi

AKP'nin Suriye tezkeresini meclisten geçirmesi Trabzon'da sendikalar ve kitle örgütleri tarafından protesto edildi.

AKP'nin Suriye'ye yönelik savaş çığırtkanlığına bir tepki de Trabzon'dan geldi.

Trabzon merkez postanesi önünden "Savaşa hayır barış hemen şimdi" pankartının arkasında TKP, ÖDP, Halkevleri ve KESK'e bağlı sendikalar "Madem çıktı tezkere Tayyip o zaman askere", "Katil ABD işbirlikçi AKP"," ABD Ortadoğu dan defol","AKP Suriye den elini çek" sloganları atarak Atatürk alanına doğru yürüdü.

Kitle örgütleri adına basın açıklamasını okuyan Muhammed İkinci konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"AKP iktidarının emperyalizmin bölgedeki taşeronluğuna soyunduğu, Suriye'deki iç savaşı kışkırttığı gizlenemez bir gerçektir. AKP’nin Suriye'deki rejime karşı savaşan çoğunluğu paralı asker olan cihatçılara ve selefilere açtığı askeri kamplar ve gizli üsler, yapılan silah yardımları, ülkemizi giderek büyüyen bölgesel bir kaosun içine itmiştir. Sınır kentlerimizde yaşayan halkımız aylardır can güvenliği ve yaşamını sürdürebilme endişesi yaşamakta, silahlı grupları istemediğini haykırmaktadır. Halkımızın taleplerine kulak tıkayan, ”komşularla sıfır sorun” demagojisi ile ülkemizi “komşularla savaş” konumuna sürükleyen AKP iktidarı savaş kışkırtıcısı çizgileriyle çatışmaları Türkiye-Suriye sınırına çekip Akçakale de beş yurttaşımızın ölümüne neden olmuştur. Akçakale de beş yurttaşımızın düşen bombalarla yaşamını yitirmesi AKP politikalarının ülkemizi getirdiği noktayı işaret etmektedir. Akçakale’ye düşen bombaların sahibi de,sorumlusu da AKP iktidarıdır. AKP iktidarı halkımızı kan,acı ve gözyaşından başka hiçbir şey sunmamaktadır.

AKP iktidarının "Ortadoğuda lider ülke" masallarıyla emperyalizme taşeronluk adına ülkemizi savaşa sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Emperyalizmin askeri olmayacağız. Emperyalizme karşı mücadeleyi büyüteceğiz."

(soL - Trabzon)