Torbalı'da AKP'liler soL satanlara saldırdı

İzmir'de AKP’liler soL satışı yapanlara “Başbakanımıza hırsız diyemezsiniz” diyerek tekme tokat saldırdı. Saldırganlar “Başbakan’a hakaret edildiği” gerekçesiyle bir de şikayetçi oldu.

(soL-İzmir) İzmir Torbalı’da soL satışı yapanlar AKP’lilerin saldırısına uğradı. Torbalı Belediye Meydanı’nda her cumartesi günü yapılan soL satışı bu sabah AKP’lilerin hedefi oldu.

Bakan çocuklarının ve Reza Zarrab’ın serbest bırakılmasına ilişkin bugün “Biz delilleri kararttık siz çıkabilirsiniz” manşetiyle çıkan soL’u gören AKP’liler, gazetenin satışını gerçekleştiren iki kişiye fiziki ve sözlü saldırıda bulundu.

AKP’nin seçim aracından inen yaklaşık 10 kişi, soL satışı yapanların yanına gelerek “Başbakanımıza hırsız diyemezsiniz” sözleriyle gazeteleri yırtmaya çalıştı. soL satışı yapanlar gazeteleri vermeyince bu kez AKP’lilerin tekme tokat saldırısına maruz kaldı. Olay yerine gelen polisler saldırgan AKP’lileri ve yaralanan iki kişiyi Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

Hem saldırgan, hem şikayetçi
AKP’liler saldırdıkları soL satışı yapanlardan bir de “Başbakan’a hakaret ettikleri” suçlamasıyla şikayetçi oldu. Saldırıda yaralananlara götürüldükleri hastane tarafından darp raporu verildi.

17:00'de eylem
AKP’lilerin soL satışı yapanlara saldırısına karşı kitle örgütleri bugün saat 17.00’de saldırının olduğu Torbalı Belediye Meydanı’nda eylem gerçekleştirecek.