Torbalı’nın gündemi bu defa Nâzım’dı

İzmir Torbalı’da iki haftada bir TKP tarafından yapılan eylemlerde bu defa gündemde AKP’nin Nazım’ın kullanma girişimleriydi.

soL (İzmir) Türkiye Komünist Partisi (TKP), Torbalı Belediye başkan adayı Kerim Arslan ve yurtsever liseliler ortak bir basın açıklaması yaptılar. Eylem, İsrail'in Gazze de başlattığı katliamın ardından Torbalıda başlatılan ve Perşembe nöbetleri adını alan eylemlerin dördüncüsü olurken bu eylemde AKP'nin seçim malzemesi olarak ''Nazım Hikmet''i kullanması protesto edildi.

Yapılan açıklamada, Arslan AKP iktidarının yıllarca vatan haini dedikleri Nazım Hikmet'i bugün seçim çalışmalarına alet ettiği kaydedilirken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Memleketin belası AKP ve diğer düzen yanlısı partiler bugün seçim arifesinde seçimleri kazanmak adına her türden yalanı, her türden oyunu ve her türden aymazlığı yapmaktan çekinmiyorlar. Riyakarlık konusunda birbirleri ile yarışan bu zengin, patron partileri, oy avcılığı yapıyorlar. Önce halkını yoksullaştırıp, sonra oy almak için kömür dağıtıyorlar, beyaz eşya dağıtıyorlar, gıda dağıtıyorlar. Bunun için bugün yoksullukla boğuşan halkımızı kendilerinin yarattıkları kirli seçim çalışmalarına bizim ve bize ait olan Komünist Nazım'ı alet ediyorlar."

AKP'nin ipliğini pazara çıkarmak için...
Her onbeş günde bir AKP binası önünde gerçekleştirilen Perşembe eylemlilikleri Torbalı'lı yurttaşlardan destek görürken, Arslan tarafından yapılan açıklama, Nazım'ın sözlerine de atıfta bulunarak, "Kitaba hasret halkımız, eşit ve parasız eğitim olanaklarına kavuşacak mıdır? 'Yobazın karanlığını', 'yabancının roketini', 'paranın saltanatını' bu topraklardan silmeye, ikiyüzlü AKP iktidarının gücü yetecek midir?" sözleriyle son buldu. Yapılan açıklamanın ardından TKP üyesi Erkan Altuner de, Nazım Hikmet'in "Vatan Haini" şiirini okurken, AKP'nin ipliğini pazara çıkarmak için Perşembe eylemlerinin her onbeş günde bir devam edeceği hatırlatılarak eylem sona erdirildi.