Topbaş: Validebağ'daki camide yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Validebağ Korusu'nun yanına yapılan inşaatla ilgili yürütmeyi durdurma kararının, yaptıkları itiraz üzerine İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldığını söyledi.

İstanbul'da mücadele konusu haline gelen, Validebağ Korusu'na yapılmak istenen cami inşaatı hakkında verilen "yürütmeyi durdurma" kararının kaldırıldığı iddia edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, caminin yapılmak istendiği inşaat alanının, "Validebağ Korusu'nun tamamen dışında" olduğunu öne sürdü. Topbaş, "İlçe müftülüğünün talebi üzerine biz bir çalışma yaptık. Yaptığımız plan değişikliğine yapılan itiraz üzerine yürütmeyi durdurma kararı önümüze düştü" dedi.

"İtirazımız oldu ve İstanbul 7. İdari mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma ve plan iptali kaldırıldı. Burada bu cami yapılabilir bir hale geldi. Oradaki yapıyı mahkemenin vereceği karar göre beraberce yapabiliriz şeklindeki bir noktaya geldik. Yargının vereceği kararlara uymak zorundayız."

AKP cephesi, mahallede başka hiçbir caminin olmadığını öne sürmüş, semtteki yeşil alanı korumak ve imara açılmasını engellemek için mücadele eden halk, uydu görüntüleri üzerinde inşaat yapılmak istenen yerin birkaç yüz metre yakınında çok sayıda cami olduğunu ortaya koymuştu.

'İGDAŞ'ı blok olarak satacağız'
Topbaş, ayrıca doğalgaz dağıtım şirketi İGDAŞ'ı da blok olarak özelleştirme planlarını açıkladı. Belediye Başkanı, "Özelleştirilecek kurumlardan biri de bizim İGDAŞ’ımız. Çalışanların özlük hakları zayi olmadan ve çalışma saatlerine halel gelmeden nasıl yapabiliriz bunu inceliyoruz. Bunu blok olarak satmayı düşünüyoruz. Parçalamadan. Böylece ciddi bir gelir elde etmeyi düşünüyoruz. İDO’yu sattık ne yaptık. Ulaşıma harcadık. Bu parayla da ulaşımda İstanbul’u daha yaşanabilir bir hale getirmek istiyoruz."