TOKİ'ye elinizi kaptırmayın

AKP'nin "100 liraya ev sahibi yapıyoruz" diye reklamını yaptığı TOKİ konutlarından Balıkesir'de ev sahibi olan bir vatandaş 128 liralık taksiti bir ay geciktirince, TOKİ, icra işlemlerini başlattı. Bir aylık gecikmenin bedeli, AKP'li hukuk bürosuna ödenen 350 lira oldu.

soL (Balıkesir) Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "ayda 100 liraya ev sahibi yapıyoruz" diye övündüğü TOKİ konutlarında, bir aylık ödeme geciktirmenin bedelinin "ağır" olduğu anlaşıldı. Balıkesir Toplu Konutlar İdaresi İkinci Etap Site Yönetimi, borcunu bir ay geciktiren ev sahibine icra takibi başlattı. Eylül ayında yapılması gereken 128 YTL'lik ödemeyi Ekim ayında yapan M. K., borcunu ödedikten sonra Balıkesir 4. İcra Müdürlüğü'nden bir ödeme emri aldı. Bunun üzerine Balıkesir TOKİ'nin hukuk işlerini yürüten Ahkem Hukuk Bürosu'na gittiğinde 350 YTL avukatlık ücreti ödemesi gerektiğini öğrendi.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz mağdur M. K., "Ben asgari ücretle çalışan bir işçiyim, elime geçen ücretle geçimimi zor sağlıyorum. Bize ev sahibi olabilirsiniz dediler. Borç harç bulduğum parayla TOKİ'den ev sahibi olmak için başvurdum. 128 YTL'yi ödeyemezken, 222 YTL ve avukatlık masraflarını istiyorlar. Üstelik ben bu parayı ödedim. Bu da yetmiyormuş gibi her ay yüzde beş gecikme faizi istiyorlar" dedi.

TOKİ'nin avukatı AKP il başkanı
Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da AKP'lilere çıkar sağlama yoluna gidildiği görüldü. Balıkesir TOKİ'nin hukuk işlerini yapan Ahkem Hukuk Bürosu'nun ortağı AKP İl Başkanı Adil Çelik. "Yoksulları 100 liraya ev sahibi yapıyoruz" diyen partinin il başkanı, borcunu ödeyemeyen yoksullar üzerinden para kazanmaktan hiç çekinmiyor.