Tokat’ta bir Alevi köyü: Sağlık ocağı, okul ve yol yok ama sanal ezan var

Tokat’ta sanal ezanla günde 5 vakit ezan dinleyen Alevi yurttaşların, okul, yol ve sağlık ocağı talebi ise yanıtsız kalmaya devam ediyor.

Alevi köylerine yönelik baskı politikası bitmek bilmiyor. Hemen her Alevi köyünde yaşanan ezan politikası halkın tepkisini çekiyor.

Daha önce soL gazetesinin birçok Alevi köyünü ziyaret edip yaptığı haberlerin ardından bugün Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Menekşe, Tokat’ta bir Alevi köyünde yaşanan ilginç bir duruma dikkat çekti.

Tokat’ın merkeze bağlı Çatalkaya köyüne bir süre önce Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından imam atanırken, tamamen Alevi yurttaşların yaşadığı köyde camiye kimse gitmeyince caminin kapısına kilit vuruldu.

Buna karşın Diyanet’in politikası sonucunda radyo frekansı ile yapılan bağlantı ile köyde 5 vakit ezan sesi yükselmeye devam etti.

Yaşanan bu duruma tepki gösteren köylüler, toprak olan köy yolunun yıllardır asfaltlanmadığını, köydeki okulun kapatıldığını ve sağlık ocağının da bulunmadığına dikkat çekti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tokat Şube Başkanı Muharrem Erkan, Alevi köylerinin yol, su, okul sağlık ocağı gibi hiçbir talebinin karşılanmadığını belirtirken, Tokat’ta bulunan 240 Alevi köyünde benzer bir durumun yaşandığını ifade etti.