TKP Samsun İl Örgütü'nden Terme açıklaması: 'AKP halkımızı öldürüyor, zehirliyor!'

Terme’de şebeke suyundan kaynaklanan salgında binlerce insanın zehirlenmesine rağmen AKP’li yetkililer sessizliğini koruyor. TKP Samsun İl Örgütü konuya ilişkin yaptığı açıklamada “AKP’nin halkı zehirlediğine” dikkat çekti.

Terme’de şebeke suyundan kaynaklandığı belirtilen salgın binlerce insanı zehirlerken yetkililer sessizliğini koruyor.

TKP Samsun İl Örgütü’nün konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kentimizde yaşanan sel felaketinde 14 insanımızı kaybetmemizin üstünden çok geçmeden bu kez de binlerce Termeli ishal, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastanelik oldu. TOKİ evlerinde 14 yurttaşımızın kentsel dönüşüme kurban edilmesi de, Terme’deki salgında dün 1500, bugün 3150 kişinin hastanelik olması da tesadüf değildir.

Selde yaşanan ölümlerdeki sorumluluklarından birbirini suçlayarak yakasını kurtarmaya çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Canik Belediye Başkanı gibi, 3150 kişinin zehirlendiği Terme’nin Belediye Başkanı da AKP’lidir. AKP’nin “Sağlık kenti Samsun” diye allayıp pulladığı, AKP’li belediye başkanlarının insafına teslim ettiği bu kentte insanlar onar onar ölüyor, biner biner zehirleniyor!

Terme’de 24 Eylül’den bu yana zehirlenen insan sayısı 3150’yi buldu, sorumlulardan “Suyu kaynatın da için” demekten başka tek bir açıklama yok! Salgına rağmen okullar tatil edilmedi, belediye hoparlöründen herhangi bir uyarı anonsu yapılmadı. Bu da yetmezmiş gibi Terme Belediye Başkanı, belediyenin internet sitesinde Ankara ve Halk Sağlığı Laboratuarına yollanan numunelerle ilgili Sağlık Bakanlığının açıklamasını beklemeden, “Halkımıza şebeke suyunu sağlıklı ve rahat kullanmaları hususunu önemle duyururuz.” demiştir. Ancak, suların klorlanmadığını, içme sularının temiz olmadığını, belediyenin hiçbir çalışma yapmadığını anlatan hasta yakınlarını ve Terme halkını ikna edememiştir.

Siyasetin de, başkanlığın da geçici olduğunu söyleyip tam 16 yıldır belediye başkanlığı yapan, "Bir gün öleceğiz, tek arzum insanların duasını almak ve akıllarda hoş bir seda bırakmak." diyen AKP’li Ahmet Yirmibeşoğlu’nun alacağı tek dua, zehirlenen Terme halkının lanetidir akıllarda bırakacağı ise halkına değil AKP’nin insan sağlığını hiçe sayan, öldüren sorumsuz belediyecilik anlayışına yaptığı hizmetlerdir.

AKP kentimizde artık ehliyetini kaybetmiştir. Şehri beceriksizlikleriyle yönetemeyenler, halkımızın sağlığını da tehdit etmektedir. Emekçi halkımız kentimizi yönetme ehliyeti kalmayan ikiyüzlülerden kurtulmalıdır. Türkiye Komünist Partisi olarak, yaşanan skandal sonrası hastaneye kaldırılan tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyor, dün olduğu gibi bugün de sorumluların yakasına yapışacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz."

(soL - Haber Merkezi)