TKP Ödemiş açılışında efelere çağrı: ‘Zulme boyun eğmeyin’

92. yıl dönümünü kutlayan Türkiye Komünist Partisi, İzmir Ödemiş İlçe Örgütü binasının açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye Komünist Partisi'nin 92. yıldönümünde açtığı parti örgütlerine bir yenisi daha eklendi. Örgütlü mücadelesini gün geçtikçe artıran ve daha geniş kitlelere yayan TKP, Ödemiş İlçe Örgütü binasının açılışını gerçekleştirdi. MK Üyesi Kemal Okuyan ve birçok partilinin katılımıyla yapılan açılışta, AKP'nin iş birlikçi politikaları sert bir dille eleştirildi.

Türkiye’nin en köklü partisi TKP, aydın ve ilerici gençlerle devrim yolunda emin adımlarla ilerliyor. 92. yıl dönümünü kutlayan parti, gün geçtikçe, Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde örgüt binalarını açıyor. Bunlara bir yenisi de Pazar günü İzmir’in Ödemiş ilçesinde eklendi.

Ödemişli devrimcilerin yanı sıra, Tire, Bayındır, Torbalı ve diğer bölgelerden gelen birçok partilinin katılımıyla, saat 19.00da parti binasının önünde toplanıldı. Ödemiş Vergi Dairesi önünde açılan parti örgütünün açılış etkinliğinde, bölge esnafları da alkışlar eşliğinde destek verdi. Açılışa katılan MK Üyesi Kemal Okuyan, AKP’nin iş birlikçi politikasını sert bir dille eleştirdi. AKP’nin 10 yıllık iktidarı döneminde insanların açlığa, yoksulluğa, köleliğe mahkûm edildiğini belirten Okuyan, eğitimden sağlığa kadar birçok konuda iktidarı topa tuttu. Efeler diyarı olarak bilinen Egelilere ve Ödemiş halkına seslenen Okuyan, “Efeler, zulme boyun eğmeyin” çağrısında bulundu.

(soL- İzmir)