Tezkere Mersin'de de protesto edildi

Mersin'de Halkevleri, ÖDP, HDK ve TKP AKP'nin savaş politikasına ve tezkereye karşı ortak bir eylem yaptı.

Mersin Taş Bina önünde bir araya gelen siyasi partiler Meclisten geçen tezkereyi protesto etmek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"AKP iktidarı bölgede emperyalizmin aktif taşeronluğuna soyunmuş, emperyalist müdahaleden rol kapmak için Suriye’ye dönük iç savaşı kışkırtma politikalarını örgütlemiştir. Ülke sınırlarını Suriye’deki rejime karşı savaşan çoğunluğu paralı askerlere, cihatçılara açmıştır. Suudi Arabistan ve Katarla birlikte eli kanlı silahlı gruplara lojistik, silah ve para desteği vermiş, bu topraklarda silah eğitimi yapmalarını sağlamıştır. Bu gruplarla karşı karşıya kalan sınır kentlerinde ki halkımız can güvenliği endişesi ile yaşamaktadır. AKP iktidarı emperyalizmin bölge projelerinden pay almak için at başı koştururken, ülkemiz Suriye ile bir savaşın eşiğine gelmiştir. Bir top mermisinin düştüğü Akçakale’de hayatını kaybedenlerin ölümlerinin suçlusu AKP hükümetidir ve bu provokasyon AKP'nin savaş politikasının tamamlayıcısıdır."

Kamuoyunun AKP’nin Suriye’de bir savaş çıkarmasına onay vermediğinin altı çizilen açıklamada, "kardeş Suriye halkı ile savaşa hayır" denildi.

Eylemde sık sık "Katil ABD,Katil AKP" "Savaşa hayır" "Emperyalizmin askeri olmayacağız" "Madem geçti tezkere meclis gitsin askere" “AKP Suriye’den elini çek” sloganları atıldı.

(soL -Mersin)