Tersanecilerin çöplüğü Gebze oldu

Gebze'de ormanlık alana dökülmüş bulunan katı atıkların İstanbul'daki tersanecilere ait olduğu belirlendi.

soL (KOCAELİ) Kocaeli'nin Gebze ilçesi Tavşanlı köyündeki ormanlık alana katı atık döken tersaneciler hakkında zabıta tarafından yasal işlem başlatıldı.

Özellikle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'na yakın bölgelerde sık sık yaşanan ve daha çok İstanbullu firmaların adının karıştığı kaçak atık dökme olaylarına bir yenisi daha eklendi. Tavşanlı'da ormanlık alana dökülen kaçak katı atıkların İstanbul'da faaliyet gösteren tersanecilere ait olduğunu tespit eden Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, sorumlular hakkında yasal işlem başlattı.

Şikayet geldi
Alo Zabıta 153 hattına gelen bir şikayeti değerlendiren Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Servisi ekipleri, Tavşanlı Köyü mevkiinde orman kenarına tersane atıkları döküldüğünü belirledi. Atıklar üzerinde yapılan araştırma sonucunda İstanbul'da faaliyet gösteren tersanecilere ait evraklar bulundu.

Denetim sürüyor
Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, dökülen atıkların sahipleri olan tersaneciler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını belirterek, kaçak atık dökümlerine yönelik denetimlerin aralıksız süreceğini ve Gebze'nin çöplük gibi kullanılmasına asla izin verilmeyeceğini bildirdi.