Tayyipler âlemine timsah da eklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seven restoran işletmecisi Ahmet Ocak, akvaryumda beslediği timsahına “Tayyip” ismini verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde, Dalgıç Restoran'ın işletmecisi Ahmet Ocak, kış uykusundaki timsahına Tayyip ismini verdi. İki yıl önce Güney Amerika ülkesi Guyana'dan bin 500 Euro'ya satın alınan timsahın, 10 Nisan'da uyanması beklenirken, rahatsız edilmemesine de çok dikkat ediliyor.

İki metre uzunluğundaki cam akvaryumda yaşayan timsah, iki yılda 15 santim büyüyerek bir metreye ulaştı. Başbakan Erdoğan'ı çok sevdiği için timsaha Tayyip ismini verdiği ifade eden Ocak, "Çok sevgimden bu ismi timsaha verdim. Timsahım yazın turistlerin ilgi odağı. Bazı turistler timsahı satmam için 5 bin Euro verdi. Ben satmadım. Ona gözüm gibi bakıyorum." dedi. Ocak, yazın Side Plajı'na götürerek halkın görmesini sağladığı timsahın turistlerin maskotu haline geldiğini söyledi.

Tam isabet
İsrail'in Filistin katliamı süresince, bir yandan İsrail ile ilişkilerini sürdürüp bir yandan da katliamı lanetleyen açıklamalar yaptığı için, muhalifleri tarafından timsah gözyaşları dökmekle suçlanan Tayyip Erdoğan'ın isminin bir timsaha verilmesi ise alay konusu oldu.

Kendisi ile ilgili çizilen hayvan karikatürlerinden sonra, çizerlere davalar açarak cezalar yağdıran Tayyip Erdoğan'ın, Ahmet Ocak ile ilgili harekete geçmesi bekleniyor.

Timsah gözyaşları nedir?
Timsahlar avlarını yerken, ağızlarını çokça açtıklarında, gözlerinden bir sıvı salgılarlar. Gözyaşı gibi görünen bu sıvının üzüntüyle bir ilgisi yoktur. Buradan yola çıkarak, bir şeye üzülmediği halde üzülmüş gibi yapan insanlar için "timsah gözyaşları döküyor" deyimi kullanılır. Sahtekârlık, iki yüzlülük gibi olumsuz bir anlamı vardır.