Tarsus'ta soL gazetesi satışına polis saldırısı

Tarsus'ta Suriye'ye müdahale hazırlıklarının protesto edildiği eylemin ardından soL gazetesi satışı yapanlara polis saldırdı. Gazlı saldırıya rağmen çok sayıda kişi gazete satışını sürdürdü.

(Uğur Pişmanlık - Tarsus) Suriye’ye karşı savaş çığırtkanlığı ve müdahale hazırlığı Tarsus’ta sol partiler tarafından protesto edildi.

Tarsus’ta akşam 18.00’de aralarında TKP, ÖDP, SDP, Halkevi ve Musalla halkının katıldığı savaş karşıtı eylem Yarenlik Alanı’nında Halk Eğitim Merkezi önündeki yürüyüşle başladı.

Sloganlar atarak alanın ortasına gelen grup, burada basın açıklaması yaptı. Açıklamada ABD emperyalizminin Ortadoğu’ya yönelik saldırgan politikası ve AKP iktidarının Suriye’ye müdahale konusundaki savaş çığırtkanlığı kınandı.

Türkiye’nin halkının Ortadoğu halklarının yanında olduğunun vurgulandığı açıklama ve eylemin bitiminden sonra Sol gazetesi satışı yapan TKP’lilere polis saldırdı. Diğer sol grupların da aralarında bulunduğu saldırıda polis biber gazı sıktı. Polis saldırısına eylemciler slogan atarak karşılık verdiler ve alanı terk etmediler. Polis güçleriyle eylemciler arasındaki tartışmanın sürmesine rağmen gazete satışı sürdü.

Aynı alanında Harun Yahya (Adnan Oktar) destekçilerinin açtığı “Fosil Sergisi”nin de eylemciler tarafından protesto edilmesi üzerine polis, serginin çevresinde kordon oluştudu. Sol gazetesi satışını bitirildikten sonra soL okurları dayanışma gösteren dostlarına teşekkür ederek eylemi bitirdiler.