"Tapu değil barınma hakkı"

Arızlı’daki Irak Kızılayı konutlarında oturan depremzedeler, CHP’li yöneticilere ‘barınma hakkının güvence altına alınmasını’ istediklerini bildirdi.

CHP Kocaeli yöneticileri, 2 yıldır barınma hakkı için mücadele veren depremzedeleri ziyaret etti. Depremzedeler, İl Başkan Yardımcıları Reyhan Akbaş ve Av. Tuba Aydın’ın da aralarında bulunduğu heyete, mülkiyet hakkı değil barınma hakkının garanti altına alınmasını istediklerini bir kez daha anlattı.

Ellerini çeksinler
Depremzedelerin sözcüsü Recep Uğur, heyete süreci özetlerken, konutların tahliyesi için görülen mahkemenin 21 Ocak’a ertelendiğini anımsatarak, şunları söyledi: “2004 yılındaki nihai karar depremzedeyi haklı ve meşru buldu. Kocaeli Valiliğine, yargı (Sen suçlusun, elini depremzedenin yakasından çek) dedi. 2006 yılında ikinci bir protokol yapıldı. Bizleri düşündüklerinden değil, kendi adaletsizliklerini gizlemek için oturmamıza ses çıkarmadılar. (Bir yolunu bulur 2008 yılında davayı Danıştay’a sokarız. 2010 yılında da kendi lehlerinde sonuç çıkar ve icra mahkemelerine durumu götürürüz. Sonunda ne kadar itiraz etseler de hepsini sepetleriz) diye düşündüler. işte Arızlı halkı için senaryolaştırılan kirli oyun bu.’’

Utanmadan yalan söylüyorlar
Uğur, Danıştay 11. Dairesi’ndeki yetkili hukukçuların (Bu davanın buraya getirilmesi hukuk usulüne aykırıdır) dediklerini de anımsatarak, şöyle devam etti: ‘’Buradan hareketle kamuoyuna (Bunlar beleşçidir) diyen Kocaeli Valiliği utanmadan yalan söylüyor. (İlk 5 yıl kira alınmadı) diyorlar, oysa ki, dekontları her seferinde basına da gösteriyoruz. (Bunlar tapu istiyor) diyorlar. Bizler tapu değil barınma hakkımızın güvence altına alınmasını istiyoruz. Kamuoyuna (bunlar beleşten hak sahibi olmak istiyor) diye açıklama yapıyorlar. Bizler sonuna kadar bu kirli oyuna bedeli ne olursa olsun direneceğiz.” CHP yöneticileri de, sorunu parti gündeminde tutup depremzede ailelerin talebi yönünde çözüm üretmek için adım attıklarını dile getirdi.

(soL-Kocaeli)