Taksim şantiyeye dönüştü!

Taksim’in yağmalanması ve insansızlaştırılması projesi için ilk hamleler yapıldı. Taksim’den Harbiye’ye uzanan Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatıldı, iş makinelerine açıldı. Taksim’in dokusunu değiştirecek talan uygulamasıyla İstanbul’un kalbi şantiyeye dönüştürüldü.

AKP’nin tarihi, kültürel, yaşamsal dokusunu söküp atmayı hedeflediği, doğal alan özelliğini koruyan Gezi Parkı’yla beraber sermayeye açtığı Taksim için hazırlanan proje hayata geçiyor. Uzmanların görüşleri hiçe sayılarak ve halka sorulmadan, kapalı kapılar ardında sermayenin çıkarları gözetilerek AKP iktidarına uygun bir Taksim yaratma girişimleri sonucu kentin kalbi harap ediliyor.

Çalışanlara Gezi Parkı'nda barınma alanı
İş makinelerinin, inşaat malzemelerinin doluşturulduğu tarihi alan şantiyeye dönüştürüldü. Doğal alan özelliğini barındıran ancak ağaçları budanarak projeye uygun hale getirilen Gezi Parkı’nda da durum farklı olmadı. Taksim’i moloz yığınına dönüştüren çalışmaları sürdürecek olan inşaat çalışanları için Gezi Parkı’nda barınma alanı hazırlandı.

Ulaşım felç edildi, yolcular tepki gösterdi
Tarlabaşı ile Harbiye’ye uzanan istikametin trafiğe kapanıp iş makinelerine açılmasıyla ulaşım felç edildi. Taksim Meydanı’ndan hareket eden otobüsler Şişli istikametinden Tarlabaşı’na ya da Tophane üzerinden Şişhane yönüne doğru yönlendirildi. Taksim Meydanı’nda kilit konumda bulunan ulaşımın yoğun trafikle adeta felç edilmesi sonucu yolcular yaşananlara tepki gösterdi.

Taksim’in şantiyeye dönüşen hali objektiflere şu şekilde yansıdı:

(soL - İstanbul)