Taksim Projesi'ne karşı 14 Ekim'de Taksim'de olacaklar

AKP’nin Taksim’i insansızlaştırma, yağmalama projesi olan Taksim Projesi’ne karşı Taksim Dayanışması Pazar günü eylem gerçekleştirecek. Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi, "Taksim'in dönüşümüne karşı çıkmak ve sesimizi daha gür çıkartmak için Taksim'de olacağız" açıklaması yaptı.

Taksim’in doğal yaşam alanı özelliğini koruyan Gezi Parkı’nın yok edilerek yerine Topçu Kışlasını inşa eden ve birçok hamleleriyle rant projesi olma özelliğini barındıran Taksim Projesi’ne karşı tepkiler artarak sürüyor. Birçok kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Taksim Dayanışması, 14 Ekim Pazar günü saat 14.00’de Taksim’in yağmalanmasına karşı eylem gerçekleştirecek.

Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi'nden eyleme çağrı
Taksim Dayanışması’nın bileşeni olan Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi yayınladığı açıklamada yapılacak eyleme çağrıda bulundu. Açıklama şu şekilde:

“Kentsel dönüşüm furyasının en önemli ayaklarından biri olan Taksim Projesi için bilim insanlarının aylardır yaptığı uyarıları hiçe sayan AKP, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız Gezi Parkı ağaçlarını kesmeye başladı. Gezi parkı esnafını tehditle yerlerinden çıkartmaya başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün yaptığı açıklamasında ise, AKM’nin önündeki yol ve Sıraselviler Caddesi’ndeki yolun yer altına alınmasından vazgeçebileceklerini, fakat ihalesi çoktan yapılan Tarlabaşı Caddesi’nin Cumhuriyet Caddesi’ne geçiş noktası olan Gezi Parkı’nın ön tarafındaki alan trafiğini yer altına alma uygulamasını ve Kışla’nın yapılacağını söyledi. Böylece etaplama yöntemi kullanarak sanki projeden vazgeçilmiş süsü vereceklerinden başka bir şey açıklamamış oldu.

Kentsel dönüşüm bahanesi ile kentin en önemli kamusal alanlarından biri olan Gezi Parkı’nı kaldırıp yerine bir kışla yapmayı planlayan, Taksim'i yayalaştıracağız diyerek Taksim'i emekçilerden arındırmak isteyen, Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanlığı yaptığı yıllardan beri en önemli hedefim dediği "Taksim Camisi hedefini" gerçekleştirmek için yarışmalar düzenleyen AKP'li Kadir Topbaş'ın yalanlarına kanmıyoruz.

Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi olarak bileşeni olduğumuz Taksim Dayanışması ile birlikte 14 Ekim 2012 Pazar günü saat 14.00'te tüm mühendis, mimar ve şehir plancı dostlarımız ile birlikte Taksim'in dönüşümüne karşı çıkmak ve sesimizi daha gür çıkartmak için Taksim'de olacağız.”

(soL – Haber Merkezi)