Tacize uğrayan öğrenci, aidat gerekçesiyle okuldan atıldı!

Manisa Salihli’de ana sınıf öğrencisi 7 yaşındaki öğrenci okul aidatını ödemediği gerekçesiyle okuldan atıldı. Okulda tacize uğradığı da ortaya çıkan öğrencinin yaşadığı akılalmaz olay okul yönetimi tarafından üstü örtülmek istendi.

Manisa’nın Salihli ilçesinde Altınordu İlköğretim Okulu’nda ana sınıfına giden 7 yaşındaki öğrenci 100 TL olan okul aidatını iki ay ödeyemediği gerekçesiyle okuldan atıldı. Öğrencinin üst sınıflarda okuyan üç öğrenci tarafından okulun bahçesinde cinsel tacize uğradığının da ortaya çıkması üzerine yaşanan skandal okul yönetiminin tavrıyla akılalmaz bir boyuta ulaştı.

"Okul müdürü ile tüccar arasında fark yokmuş"
İki ay aidat ödeyemediği için eğitim hakkı elinden alınan öğrencinin okulda cinsel tacize uğradığının da ortaya çıkması üzerine ailesi, olay hakkında şikâyette bulunmak isteyince okul yönetimi tarafından engellendi. Öğrenci velisi, soL’a yaptığı açıklamada, “Çocuğum okuldan atılmadan bir ay önce okul müdürü aidatlarını ödeyemeyen aileleri tehdit eder gibi konuştu. Sayın müdür, okula para vermeyen ailelerin çocuklarını okula göndermemelerini istedi. Okulu milli eğitime şikayet etmeyi bırakıp çocuklarımızı, 'Kimsenin rızkını kimseye yedirmem' diyerek okuldan almamızı istedi. Okul müdürü ile bir tüccar arasında fark yokmuş onu anladım” dedi.

"Okuldan atılması tacizle ilgili olabilir"
Çocuğunun uzun süredir okulda tacize uğradığını da öğrendiklerini söyleyen veli, “Üstüne üstlük çocuğum uzun zamandır okulda tacize uğramaktaymış. Çocuğumun okuldan atılmasının bu tacizle ilgisi olduğunu düşünüyorum. Yaz aylarından beri sürdüğünü anladığımız bu taciz olayı bizi şok etti. Belki de çocuğum bu taciz ortaya çıktığı için okuldan atılmış olabilir” dedi.

Müdür: "Okulun adını karıştırmayın"
Taciz olayının ortaya çıkmasıyla şikayette bulunmak istediklerini ancak okul müdürü tarafından engellendiklerini söyleyen veli, “Müdür bana, ‘Hafta sonu gelişmiş bir olay, beni ilgilendirmez. Bu okulun bekçisi miyim ben’ dedi. Tacizin ortaya çıkmasıyla müdüre gittim, bu olayı şikâyet edelim dediğimde, ‘Okulun adını karıştırmayın. Kendi aranızda halledin’ dedi. Para istemekten başka ne iş yaparsınız müdür bey?" diye konuştu.

Öte yandan Manisa Savcılığı olay hakkında soruşturma yürütürken öğrenci Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı.

(soL - Salihli)