Süreyyapaşa'nın 'başimam'ından hastane cemaatine!

İstanbul Maltepe'de bulunan Süreyyapaşa Hastanesi'nin Başhekimi İrfan Yalçınkaya, hastane personeline tamamen dinsel içerikli bir bayram mesajı iletti. Hastanenin internet sitesinde yer verilen yazılar ise, sitenin bir hastaneye değil islamcı bir yayına ait olduğunu düşündürüyor.

Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İrfan Yalçınkaya, bugün hastane personeline gönderdiği ve hastanenin internet sitesinde de yer verilen bayram mesajında tamamen dinsel içerikli ifadelere yer verdi. Mesajdaki ifadeler gönderenin bir devlet hastanesinin başhekimi değil, bir imam olduğunu düşündürüyor:

Hastalıklarımıza şifa, dertlerimize derman veren kainatın (evrenin) mutlak (gerçek) anlamda Başhekimi (Baştabibi) olan yüceler yücesi Allah’ın bizlere armağanı olan Ramazan (Oruç) bayramı münasebetiyle tüm “Süreyyapaşa Ailesi”ni tebrik ediyorum.

Yine bu vesileyle “mabedimize namahrem eli değmesin”, “ezan-ı Muhammed’i yurdumuzun üstünde ebedi inlesin” ve “bu cennet vatanımıza alçakları uğratmamak” için varını yoğunu, en değerli emanet olan canlarını ortaya koyan aziz gazi ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı bir kere daha sunuyorum.

Doç. Dr. İrfan Yalçınkaya
Başhekim

Hastanenin internet sitesinde Sızıntı'dan yazı
Hastanenin internet sayfasına girdiğinizde Başhekim Yalçınkaya'nın yukarıda yer verdiğimiz mesajının dışında, Gülen Cemaati'ne ait Sızıntı Dergisi'nden de bir yazı yer alıyor. Nisan 2000 tarihli Sızıntı Dergisi'nde Prof. Dr. Arif Sarsılmaz'ın imzası ile yer alan Ramazan, Akciğer ve Tefekkür - Ben Hasan'ın Akciğeriyim başlıklı yazı hastanenin internet sitesinin anasayfasında yer alıyor.

Yazının son paragrafı aynen şöyle:

... Hasan! Kusura bakma yerim dar, benim gibi müthiş bir sanat eserini böyle dört-beş sayfada özetlemek tabiî ki mümkün değil. Gerisini senin anlayışına havale ediyorum. Aman gözünü seveyim, sigara içilen yerlerden, zehirli dumanlardan ve egzoz gazlarının yoğun olduğu bölgelerden uzak dur. Temiz havalı yerlerde derin derin nefes alarak bana taze oksijen gönder, her nefes alış ve verişimde çıkardığım "hu" sesiyle zikrettiğim Yaratıcımızı, daha şuurlu olarak düşün ve her an hareketimi durdurabileceğimi aklına getirerek bol bol kudreti sonsuz Rabbimize şükret!!.

Her mesajda vaaz!
Başhekim İrfan Yalçınkaya'nın internet sitesinde yer alan hemen her mesajında dinsel bir içerik bulunuyor. Örneğin 28 Temmuz 2011 tarihli ve hastane personeline iletildiği belirtilen mesajın sonunda şu ifadeler yer alıyor:

"... Sözü daha fazla uzatmadan “sözü üstüne söz söyleyenin olmadığı ve sözünün akla, kalbe, gönüle şifa olduğu” Yüce Mevla’nın bizlere armağanı olan Ramazan ayınızı tebrik eder, huzur ve mutluluk içinde bayrama erişmenizi dilerim."

(soL - Haber Merkezi)