Soma Linyit Lisesi için mücadele sürüyor

Soma Linyit Anadolu Lisesi binasına, İmam Hatip Lisesi’nin taşınmasına karşı çıkan Somalılar, imza kampanyası başlattı.

Soma Linyit Anadolu Lisesi binasına, İmam Hatip Lisesi’nin taşınmasına karşı çıkan Soma Linyit Anadolu Lisesi mezunları ve öğrenci velileri, Soma Beşyol mevkiinde Madenci Anıtı yakınında bir imza kampanyası başlattılar.

İmza kampanyasının "Soma'nın tarihi Linyit Lisesi'ne sahip çıkalım, Soma ilçesinin simgesi olan ve önemli bir kısmı maden işçilerinin maddi katkılarıyla gerçekleşen, 46 yıllık tarihi çınar Soma Linyit Lisemiz katledilmek isteniyor. Bünyesinden binlerce öğrenciyi yetiştiren ve ülkeye armağan eden, armağan yuvasının yerinden taşınarak faaliyetine başka bir yerde devam etmesi amacıyla yapılan çalışmaları reddediyoruz. Bu yanlış kararı alanları, vermiş oldukları ve halk arasında infial yaratan karardan dönmeye davet ediyoruz" deniyor.

Konuyla ilgili soL'a konuşan Avukat Önder Adar, Linyit Lisesi mezunu 2 avukatın gönüllü bir şekilde, mezunlar ve öğrenci velileri adına dava açmak için hazırlandıklarını belirtti. İmam Hatip Lisesi binası için Celal Bayar Üniversitesi'nden verilen 'depreme dayanıklı olmadığı'na dair karar sonrası yapılan yeni binaya, İmam Hatip Lisesi'nin veya İmam Hatip Ortaokulu yerine Linyit Lisesi'nin taşınmak istenmesini skandal olarak değerlendiren Adar, "İmza kampanyamıza halkın yoğun ilgisi var, Cuma günü imzaları Soma Kaymakamlığı'na ulaştıracağız, önümüzdeki haftada dava açacağız" dedi.

Öğrenci velisi Aysen Yazıcı ise, "Şaşkınız, Linyit Lisesi'ne niçin dokunuluyor anlaşılır gibi değil, okulumuzun yerine Kız Meslek Lisesi veya başka bir okul getirilmek istese de karşı çıkarız. Bizi din düşmanı gibi gösterip meseleyi çarpıtıyorlar" dedi.

CHP ve MHP de AKP'nin karşı propagandasına tutundu
Geçtiğimiz hafta Soma Linyit Lisesi için eyleme katılan öğrenciler "Gerici eğitim istemiyoruz" yazan bir döviz taşımış, dövizi bahane eden AKP'liler, lise için mücadele edenleri din düşmanı ilan ettikleri bir propaganda yürütmeye başlamışlardı.

Öte yandan CHP ve MHP'liler de bu döviz nedeniyle meselenin siyasallaştığı ve okul binasının bu nedenle kaybedildiği propagandasına başladılar ve Pazartesi sabah Somalılar'ın örgütlemeye çalıştığı eylemi sabote ettiler.

Aynı süre içinde, okul yönetiminden Pazar günü 23:00'da velilere "okulumuz yarın yeni binasında eğitim öğretimine devam edecektir" mesajı yollandı ve okulun bahçe kapısı kilitlendi.

Öğle saatlerinde yeni okul binalarına gitmek zorunda kalan yaklaşık 100 öğrenci ve veli birlikte kaymakamlığa yürümek istedi okul yönetimi öğrencileri okula hapsederek eylemi sonlandırdı.

Pazartesi öğleden sonra konu ile ilgili CHP ve MHP yetkililerinin yaptığı toplantıda fatura yine solculara eylemleri örgütleyen Somalılar'a kesildi. Eylemi düzenleyen Somalılar'ın, CHP ve MHP yöneticilerine bu durum karşısında "Buyrun, size bir hafta süre, sorunu çözemezseniz biz, bildiğimizi gibi davranırız" dediği belirtiliyor.