Sokak çeşmesindeki su da paralı

Foça Belediyesi tarihte bir ilke imza attı. Belediye kendisine yakın ailelerin çocuklarına iş olanağı sağlamak için sokak çeşmelerinden akan suyu para karşılığında satıyor.

soL (İZMİR) İzmir'in ilçesinde sokak çeşmelerinden akan su, belediyenin aldığı meclis kararı sonucu, belediye tarafından para karşılığında satılmaya başladı. Okulların kapanmasının ardından para karşılığında satılmaya başlanan su halkın büyük tepkisini çekti.

"Allahın suyunu da para ile satıyorlar" diyerek yaşanan duruma tepki gösteren ilçe halkı, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın Belediye Başkanlığı'nı değil, mesleğini icra ettiğini söylüyor. İktisatçı olan Belediye Başkanı Demirağ gerçekleştirdiği uygulama ile siyasi olarak kendine yandaş ailelerin çocuklarına iş verip para kazandırıyor.

Foça Belediyesi'nin uygulaması hakkında konuşan Foçalılar, kazandıkları para ile 75 kuruşa bir ekmek, 1 YTL'ye bir bidon su alarak nasıl geçimlerini sağlayacaklarının yanıtını da başlarına bu işleri açan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın vermesini istiyor.