Sivas’ta Kürt öğrencilere saldırı

AKP’nin “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Sivas’a getirdiği 100 öğrencinin kaldığı yurda gece saatlerinde molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

2008 yılından bu yana yürütülmekte olan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun "ülkenin en prestijli projesi" sözleriyle Bakanlıktan ziyade proje ortağı Turkcell'in reklamını yaptığı "Gönül Köprüsü" Projesi, Sivas'ta yara aldı.

81 ilden 100 bin öğrencinin, yaşadıkları yerden başka kentleri görmesi ve kalıcı dostluklar kurması hedefini güden proje kapsamında Diyarbakır'dan Sivas'a getirilen öğrencilerin kaldığı mekana molotof kokteylli saldırı gerçekleştirildi.

Diyarbakır’dan Sivas'a gelen ilköğretim ve lise öğrencilerinin kaldığı Pulur Mahallesi'ndeki Kongre Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu'na kimliği belirsiz bir grup molotof kokteylli saldırıda bulundu.

Öğrencilerin pansiyon binasında olduğu, sadece birkaç öğrenci ve öğretmenin bahçede bulunduğu sırada atılan molotofkokteylinden biri pansiyonun girişindeki oturma bankına isabet etti. Tutuşan bank, öğretmenler tarafından söndürüldü.
Molotofkokteyli atıldığı sırada pansiyona girmek isterken merdivenlere takılarak düşen ve başka bir rahatsızlığı da olduğu belirtilen bir öğrenci ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yaklaşık 100 öğrenci, 5 gündür Sivas’ta bulunuyor ve MEB’in hazırladığı program kapsamında kentin çeşitli yerlerini ziyaret ediyordu.

Vali Yardımcısı: Kız yüzünden
Vali Yardımcısı Kemal Şahin, "Sivas'ın çeşitli yerlerini gezdirdik. Kendileriyle bugün görüştük, son derece memnunlar. İyi intibalarla ayrılıyorlardı, ama maalesef son bu olay başta Sivas halkını ve bizi üzdü" diye konuştu. Şahin, olayı mutlaka çözeceklerini ve “misafirleri en iyi şekilde ağırlayıp yolcu edeceklerini” söyledi.

Polisin konuyu araştırdığını belirten Şahin, "Dün herhalde kız yüzünden bir konu olmuş. Onun devamı olarak değerlendirilebilir, ama tabi kesin değil. Şunu söyleyebiliriz, çocuklarımız zaten hepsi güven içerisinde, sabahleyin normal programları doğrultusunda onları yolcu edeceğiz" dedi.

Kürt öğrencilerden protesto

Saldırı sonrasında olayı protesto eden Diyarbakırlı öğrenciler, projeye ait eşyaları odalarının camlarından aşağı atarak tepki gösterdiler.

(soL - Haber Merkezi)