'Santrallerimizi ve madenlerimizi sattırmayacağız!'

TKP Muğla İl Örgütü, 29 Aralık Pazar günü yapılacak "Özelleştirmeye Karşı Emek ve Bağımsızlık Mitingi" için çağrı metni yayınladı.

(soL-Muğla) Türkiye Komünist Partisi Muğla İl Örgütü, Maden-İş ve TES-İş Yatağan şubelerinin 29 Aralık Pazar günü Milas'ta yapacakları özelleştirme karşıtı miting için çağrı yaptı.

"Özelleştirmeye Karşı Emek ve Bağımsızlık Mitingi", 29 Aralık 2013 Pazar günü saat 12.00'de Milas Atapark'ta yapılacak miting için Türkiye Komünist Partisi Muğla İl Örgütü tarafından yapılan açıklama şöyle:

SANTRALLERİMİZİ VE MADENLERİMİZİ SATTIRMAYACAĞIZ!

AKP iktidarında birçok kamu işletmesi yerli ve yabancı patronlara peşkeş çekildi. Tüm özelleştirmelerde işçiler ve halk kaybetti, patronlar kazandı.

Bugün AKP enerji üretimini özelleştirmeye çalışırken Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy enerji ve maden işçileri direniyor.

Özelleştirmeler durdurulmalıdır çünkü

Enerji özelleştirmeleri yıkım demektir. Özelleştirmeler enerji üretimini düşürecek, yerli kömür üretimini durduracaktır. Enerjide dışa bağımlılık pekişecektir.

Özelleştirme güvencesizlik, ücretlerde ve sosyal haklarda düşüş ve sendikasızlaşma demektir. Kaybeden emek, kazanan sermaye olacaktır.

Haziran'da gericiliğe ve zorbalığa karşı ayağa kalkan halkımız, padişah bozuntusuna haddini bildirmiştir. Yatağan işçisi de Ağustos'tan bu yana verdiği mücadele ile sesini ülkeye duyurmuş, diktatöre gücünün sınırlarını hatırlatmıştır. Tayyip artık yurt gezilerine devasa polis ordularıyla çıkabilmekte, mitinglerinde boş meydanlara konuşmaktadır.

Enerji ve maden işçileri mücadeleye devam ediyor. Özelleştirme yağmasını durdurmak ve Haziran'da başladığımız işi tamamlamak için boyun eğmeyen halkımızı enerji ve maden işçilerinin Milas Atapark'ta yapacağı Özelleştirmeye Karşı Emek ve Bağımsızlık Mitingi'ne çağırıyoruz.

Tarih ve saat: 29 Aralık 2013 Pazar 12:00
Toplanma yeri: Milas Stadyumu önü
İletişim: 0541 482 14 26

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ