Samandıra Lisesi'nde önce Kur'an sonra AKP

Samandıra Lisesi'nde aynı zamanda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan Müdür Yardımcısı'nın 24 Kasım öğretmenler gününde, öğretmenlere Kur'an dağıttığı öğrenilirken, öğrencilere de iki hafta öncesinden başlayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ajandaların verildiği öğrenildi. Lise'de seçim çalışması da yapılmış.

soL (HABER MERKEZİ) Daha önce piyasacı uygulamalarla gündeme gelen Samandıra Lisesi bu kez de müdür yardımcısının öğretmenlere Kur'an dağıtmasıyla gündeme geliyor.

Kendisi bir din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmeni olan Müdür Yardımcısı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere Kur'an dağıttığı öğrenilirken, Müdür Yardımcısı'nın Kur'an'ların valilik izinli olduğunu söylediği belirtildi. Müdür Yardımcısının Kur'anları başarılı öğrencilere de dağıttığını söylediği öğrenildi. Okulda ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı ve kapağında Kadir Topbaş'ın fotoğrafının yer aldığı ajandayı da öğrencilere Aralık ayı sonunda dağıttığı da ortaya çıktı.

Propaganda AKP'lilere değil öğretmenlere yasak
Samandıra Lisesi'nde ismini vermek istemeyen bir öğretmen, yaptığımız görüşmede öğrencilere Kur'an dağıtılmasıyla, daha önce adı toplanan elli liralık bağışla gündeme gelen ve piyasacı uygulamalarla özdeşleşen lisenin şimdide dinci gericilikle gündeme geldiğini vurguladı.

Lisenin seçim çalışması yapan şimdiki Samandıra Belediye Başkanı olan ve Mart 2009'daki yerel seçimlerde AKP Sancak Tepe Belediye Başkan aday adaylığı olan Yusuf Büyük'ün okullarını ziyaret ettiğini söylene lise öğretmeni, kendisine karşı çıkan, AKP'nin yoksulluk ve dinci gercileşmeyle aynı anlam geldiğini söyleyen öğretmenleri tehdit ettiğini bildirdi.

Yusuf Büyük'ün okulu gezip öğretmenlere propaganda yaptığını da belirten öğretmen, "Benim hakkımda olumlu şeyler söyleyin çevrenize diyor. Bir tek "Bana oy verin" demediği kalıyor" dedi. Öğretmen "Samandıra Lisesi'nde yaşananların eğitim sistemindeki dinci gericilik ve piyasacılığın bir görünümü... Sınıfımda öğrenciler üşürken hediye olarak Kur'an dağıtılıyor. Bir öğrencimin ailesi Ünsa'da çalışırken işten atıldı ama elli lira okula bağış yapılması için de baskı yapıldı" dedi.

İlgili haber: http://haber.sol.org.tr/devlet_ve_siyaset/7804.html