Salı Pazarı'nda karar verildi

Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamada, İstanbul 2. İdare Mahkemesinin kararıyla, eski Salı Pazarı'nın kurulduğu Kuşdili Çayırı'na yapılması planlanan alışveriş merkezi projesinin durdurulduğu bildirildi.

soL (HABER MERKEZİ) Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Kadıköy'de yapılacak böyle bir inşaatın, "bölge trafiğini daha da zora sokacağı ve yapılacak alışveriş merkezinin Kadıköy'deki tarihi çarşı esnafının ekonomisine zarar vereceği" gerekçesiyle ilçede oturanların bu projeye karşı çıktıkları, bu alanın tekrar yeşil alan olarak tasarlanması için kampanya başlattıkları ifade edildi.

Açıklamada, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün "Kararı olumlu buluyoruz. Bizim için önemli bir kazanım. Kentin yeşil alanlarının korunması açısından örnek teşkil edecek bir yaklaşım. Bir süredir tüm Kadıköylüler gibi biz de bu kararı bekliyorduk. Karar, umarım yeşil alanların imara açılması yoluyla trafik yoğunluğunu artıracak ve kent içi yaşamı olumsuz etkileyecek diğer projelere de örnek olur" görüşlerine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Salı Pazarı'nın kaldırıldığı Kuşdili Çayırı'na çok katlı alışveriş merkezi yapılmasına ilişkin proje hazırlanması üzerine TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından, "projenin yürütmesinin durdurulması" talebiyle İstanbul İdare Mahkemesine başvurulmuştu.