Sahte imzalarla yeşil alana cami projesi

İstanbul İçerenköy Mahallesi’nde Evren Sitesi’nin içinde yer alan son yeşilliğe cami yapılması için İBB tarafından onay verildi. Cami talebiyle İBB’ye başvuran eski AKP Ataşehir Belediye Meclis üyesi Remzi Yıldırım, bunun için hayali imza bile toplamış.

Rıfat Doğan-soL
İstanbul İçerenköy Evren Sitesi’nde 1700 metrekare olan son yeşilliğe İBB cami yapmayı planlıyor. Site sakinlerinin verdiği bilgiye göre site kooperatifinin yeşil alan olarak terk ettiği bu alan geçen yıl yapılan plan değişikliğiyle “dini tesis yeri” olarak belirlendi. Ataşehir Belediyesi’nin yetki alanına girerek cami yapılması için 1/bin ölçekli planı da değiştiren İBB’ne site sakinlerine danıştı ne de herhangi bir bildirimde bulundu. Site çevresinde tam 12 cami bulunuyor.

Site dışından imzalar
soL’a konuşan site sakinleri, cami yapılması fikrinin sitede oturan eski AKP Ataşehir Belediye Meclis üyesi ve Takva Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Remzi Yıldırım’dan çıktığını söyledi. İlginç bir şekilde bin 500 kişinin yaşadığı sitede 3 bin 500 imza toplayarak “kamu yararına” cami yapılması talebiyle İBB’ye başvuran Yıldırım’ın sadece 80 site sakininden imza topladığı da öğrenildi. Cami düşmanı olarak gösterilmeye çalışıldıklarını belirten bir site sakini, “çevremizde zaten 12 cami var ve diğer insanlar da betonların ortasındaki son yeşil alanın yok olmamasını istiyor” dedi.

Otopark eklendi
Cami yapılmasına onay veren İBB’nin bir plan değişikliği daha yaparak zeminaltı otopark yapılmasına da onay verdiği ortaya çıktı.

Öte yandan İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nde yeşil alana cami yapılmasını öngören plan değişikliğinin iptali ve yürütmeyi durdurma istemiyle dava açan site sakinleri yeşil alan için gelecek bilirkişileri bekliyor.