Sağlıkta şiddete karşı Dr. Ersin Arslan anısına dayanışma konseri

Sağlıkta şiddete karşı güçlü bir ses vermek, Dr. Ersin Arslan’ın anısını yaşatmak ve ailesiyle dayanışmak için sağlık emekçileri 24 Eylül pazartesi akşamı saat 20:30'da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda bir araya geliyor.

Sağlıkta dönüşüm politikalarının sonucunda hastaların hedefi haline getirilen sağlık emekçileri, Dr. Ersin Arslan’ın anısını yaşatmak, ailesiyle dayanışmak ve sağlıkta şiddete karşı çıkmak için dayanışma konserinde bir araya geliyor.

Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ailesiyle dayanışmak için İstanbul Tabip Odası tarafından 24 Eylül Pazartesi akşamı saat 20:30’da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenecek olan dayanışma konserinde Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, Birsen Tezer, Gürol Ağırbaş, Baki Duyarlar, Cem Aksel, Birol Ağırbaş, Barlas Özemek ve İbrahim Yazıcı sahne alacak. Bülent Ortaçgil’in 40 kişilik bir senfoni orkestrasıyla yer alacağı konserden elde edilecek tüm gelirler oğullarını genç yaşta kaybeden Dr. Ersin Arslan’ın ailesine aktarılacak.

“Unutmayacağız, Unutturmayacağız! Sağlıkta Şiddete Karşı Taleplerimizin Takipçisi Olacağız” diyen sağlık emekçileri, 24 Eylül Pazartesi akşamı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sağlıkta şiddete karşı hekimlerin anlamlı bir duruş sergilemesi için tüm meslektaşlarına katılım çağrısı yaptı. Yapılan çağrıda şunlar dile getirildi:

“Hekimlere yönelik sözlü ve fiziki şiddet adeta gündelik hayatımızın bir parçası haline getirildi. Zorlu koşullar altında ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan biz hekimler sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu olarak gösterildikçe, mesleğimiz itibarsızlaştırıldıkça şiddetin de sıklığı ve dozu arttı. Tüm uyarılarımıza, taleplerimize rağmen korkulan oldu ve Gaziantep’te görev yapmakta olan gencecik bir meslektaşımız Dr. Ersin Arslan taammüden bir cinayetle, yaşamdan ve sevdiklerinden koparıldı.

Her birimiz onda bir parça kendimizi bulduk, hepimiz içimizde O’nu ve acısını hissettik, hep birlikte bir isyan duygusuyla, kızgınlıkla, üzüntüyle kendimizi ifade ettik. “Sağlıkta Şiddet Son Bulsun” diyerek sokaklara, caddelere taştık.

Yaklaşık iki ay önce TTB tarafından başlatılan Dr. Ersin Arslan anısına ailesi ile dayanışma-bağış kampanyasından haberdar olmayan ya da bağış yapma kanalı bulamayan tüm duyarlı meslektaşlarımızın bu etkinlikte alacakları-aldıracakları bilet/biletlerle bağış gerçekleştirmiş olacaklarını hatırlatmak, 24 Eylül Pazartesi günü Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sağlıkta şiddete karşı hekimlerin anlamlı duruşunu hep birlikte sergilemek istiyoruz.

Tüm meslektaşlarımızı konserin gerçekleştirileceği 24 Eylül Pazartesi günü bu anlamlı etkinliğe katılmaya, duyurusunu yaygınlaştırmaya çağırıyoruz.

(soL- Haber Merkezi)