“Sadakalarda” AKP’li kadınların eli

İstanbul’un emekçi nüfusunun yoğun olduğu beldelerinden Sarıgazi’de, belediye tarafından yapılan yardımların AKP Kadın Kolları tarafından yönetildiği üzerinde duruluyor.

soL (HABER MERKEZİ) AKP'li belediyelerin seçimler öncesinde gerçekleştirdiği erzak, çek ve kömür yardımlarının gerçekleştirildiği İstanbul beldelerinin başında Sarıgazi geliyor. Sarıgazi'deki yardımlara tanık olanlar, sadaka olarak yorumlanan yardımları yönlendirenin AKP Kadın Kolları olduğuna dikkat çekiyor. Belde halkından öğrendiğimize göre belediyenin oluşturduğu beyaz masa yoluyla yardım başvuruları alınırken, ailelerin yardım alıp almayacağına AKP Kadın Kollarının görevlileri karar veriyor. Görevlilerin evlere kadar gidip inceleme yaptığı belirtiliyor. Yardım için incelemelerin ve yardımlar belediye araçlarıyla gerçekleştiriliyor.

Yardımlar fakirlere yapılmıyor
Sarıgazi'nin en büyük mahallelerinden bir olan İnönü Mahllesi Muhtarı Hasan Nacar da, Sarıgazi Belediyesi'nin yaptığı yardımları AKP'nin Kadın Kolları çalışmasıyla birlikte yürütüldüğüne dikkat çekti. Nacar, yardımların fakirlere yapıldığı yönündeki söylemlerin asılsız olduğunu bildirdi. yardımların fakirler gözetilerek yapılmadığını, yardımların siyasi önceliklerle gerçekleştirildiğini altını çizen Nacar, "Halktan toplanan vergilerle 'şükür toplumu' yaratılıyor" dedi.

Beykoz'da da AKP vardı
Yardım mekanizmalarına yönelik eleştiri daha önce Beykoz'daki kömür yardımı sürecinde de belirtilmişti. Beykoz'da kaymakamlık tarafından dağıtılan kömürlerin belediye arazisinde yüklenerek, AKP'li belediyeye ait kamyonlarla dağıtıldığı yerel gazeteler tarafından gündeme getirilmişti.