Saadet Partisi 'Eşcinsellik ahlaksızlıktır' pankartı astı

Saadet Partisi Gençlik Kolları Kocaeli'nde "Zina suç olsun. Eşcinsellik ahlaksızlıktır" pankartı açtı. Yapılan açıklamada, "Zinanın ve eşscinselliğin yaygınlaştığı ve normalleştiği böyle bir zamanda elbetteki sessiz kalamayız" ifadelerine yer verildi.

Kaos GL'nin haberine göre, Saadet Partisi Gençlik Kolları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne yakın bir parka, üzerinde taşlaşan bir insanın görüldüğü, "Zina suç olsun. Eşcinsellik ahlaksızlıktır" yazan bir pankart astı.

Tepkiler üzerine pankart indirildi
Pankartı gören vatandaşlar polise başvuruda bulundu. Konunun Kabahatler Kanunu'nu ilgilendirdiğini söyleyen polisler, suç duyurusu için yazılan dilekçeleri de kabul etmedi. Duruma avukatların da müdahale etmesiyle emniyet ekipleri itfaiye çağırarak pankartı olay yerinden indirdi.

Geçtiğimiz günlerde 7. Homofobi Karşıtı Buluşma'nın yerel programları kapsamında Kocaeli Üniversitesi'nde "Homofobiye Karşı Kampus Buluşması" yapılmıştı.

"Zina ve eşcinsellik aile yapısının temeline konmuş dinamit"
Saadet Partisi Gençlik Kolları, "Zina suç olsun. Eşcinsellik ahlaksızlıktır" başlığıyla internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada da, "Zinanın ve eşscinselliğin yaygınlaştığı ve normalleştiği böyle bir zamanda elbetteki sessiz kalamayız. Zina toplumun çekirdeği olan aile yapısının temeline konmuş bir dinamittir. Yıllardır ülkemizde zinaya karşı cezalandırma müessesesinin olmayışı toplumsal kargaşayı beraberinde getirmektedir. Zina ve eşcinsellik toplumların ortasına atılmış tahrip gücü yüksek bombalardır. Buna karşı her milletin ve o milletin temsilcisi olanların tedbir alması ve bunu yasayla düzenlemesi boynunun borcudur" ifadeleri yer aldı.