Rizespor: 2 - Karadeniz halkı: 0

Karadenizliler hidroelektrik santrallerine karşı mitingler düzenlerken, uyanık Başkan Rizespor'a santrallerden çıkar sağlamayı planlıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Rize İkizdere'de yapılması düşünülen Hidroelektrik Santralleri (HES) yöre halkı tarafından düzenlenen mitinglerle protesto edilirken, Rizespor'un geleceği hidroelektrik santrallerine bağlandı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından yapılan açıklamada "kurulacak iki santral, Rizespor'u kurtarır" denildi.

Bölge halkını hidroelektrik santrallerine ikna etmek için türlü yollar deneyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, farklı bir alternatif sundu. Çaykur Rizespor'a ait olarak kurulacak iki adet Hidroelektrik Santrali'nin, kulübün 30 yıllık gelir ihtiyacını karşılayacağını belirten Bakırcı, bu yöntemle kulübe aylık 4-5 milyon YTL'lik girdi sağlanabileceğini savundu.

"Firmalara yük olmayalım, santral kuralım"
Bakırcı, "Rize Yatırım A. Ş., Rize için çok önemli bir kazanımdır. Uluslararası iş yapan firmalardan oluşmaktadır. Rize olarak sürekli bu insanlara yük olmamız doğru değildir. Çaykur Rizespor'un gelir ihtiyacını hep birilerine yükleyip çözmekle bir yere varılamaz. Bu nedenle, Çaykur Rizespor'a devamlı gelir sağlayacak kalıcı çözümler bulunmalı. Düşünülen petrol ofisi projesinin Çaykur Rizespor için yeterli oranda gelir sağlayacağına inanmıyorum. Geliri Çaykur Rizespor'a ait olarak kurulacak Özel İdare ortaklı iki adet HES ile Çaykur Rizespor'un 30 yıllık maddi ihtiyacı karşılanır" dedi.